Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpočet betonu na základy

Od: 11188* odpovědí: 4 změna:

Dobry den

Dokážete prosím mě někdo poradit,kolik potřebuji betonu pro vylití základů?Nyní mě vylejvají základy a přijde mě to ,že toho betonu oproti vypočtum je hrozně moc.

Celková délka základů je 69 metrů šířka základu je 60cm a hloubka je 90cm.

Do zakladu jsme dali 15 kubíku lomového kamene a 2 kubíky vlhkého betonu na zalití zemnícího drátu.

Myslím že mě firma chce pěkně natahnout.ja ani nepoznám jaký domíchávač ten beton dovezl jestli 5 nebo 7 kubíkové

díky

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

kangaroo*
hodnocení

0x

Když to vezmu hrubě, tak by to mělo být 69mX0,6mX0,9m = 37,26 m3 takže klidně 40kubíků?

fribble*

No ale podle tazatele už tam 17 kubíků je - takže ještě cca 25?

olaf71*
hodnocení

0x

objem základů je 37m3. z toho pak tedy odečíst 15m3 kamene a 2m3 jiného betonu. pak jsme teda na 20m3. důležité je, kolik jste za to zaplatil v přepočtu na kubík. čím to přivezli je jedno.těžko by do toho narvali čtyři devíti kubíková auta betonu

11188*
hodnocení

no už dovezli 5 x 7kubíkových mixu.Vždy se někde zdrží dlouho.Podle mě ještě bere na jinou stavbu a tam jim to nechává...

Pochopím ,že třeba těch 15 kubíků kamene není přesna jednotka.Plnohodnotného tedy treba 12 kubíku toho kamene... ale výška výkopu je v 70% 80cm

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]