Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spojka na zahradní hadici - nedrží

Od: radd odpovědí: 3 změna:

Dobrý den,

můžete mi někdo poradit jak docílit toho aby z hadice nesjížděla rychlospojka?

Koupil jsem hadici v hornbachu i se sadou rychlospojek a stříkací pistolí, ale ta spojka na hadici prostě nedrží.

Nesjede hned ale tak po dvou, třech použitích hadice na zalévání, zjistím že ještě chvilku a je dole. Párkrát jsem to už ani nevychytal a byl jsem mokrej. Podotýkám, že hadice není značková Gardena ale na druhou stranu předpokládám, že když ji prodávají i se spojkama, očekávám že to bude držet.

Vyzkoušel jsem i jiné, dražší spojky, Gardena a ještě jedna značka (ted nevím), ale výsledek je stejný. Přitom utahovací matice je nadoraz.

Nezná někdo nějakou vychytávku? Zkoušel jsem hadici omotat izolačkou, ale voda zajistí že hadice vyjede z pod té izolažky ven.

Dík

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

technoman*
hodnocení

2x

Problém je v tom že se vyrábějí hadice s různou tloušťkou stěny. Od poctivých*palec*silnostěnných až po "lehké, skladnější a levnější než nejlevnější"*ee*které mají stěnu tenoučkou a i se snadněji "zlomí" že voda nemůže protékat. Na tu hadici "poctivé" spojka bude držet, protože při utahování převlečné matice ji zoubky rychlospojky dokážou sevřít a smáčknout, tu tenkostěnnou už ne, proto vyletí ven.

doplněno 20.07.13 10:16:

U té hadice silnostěnné se zoubky bají do čeho zakousnout a hadici utěsnit sevřením, u té tenkostenné nemají a i ten jejich tlak je menší.

Buď koupit jinačí spojku se zdůrazněním na tenkostěnné hadice, nebo použít normální šroubovací spojky a stahovací pásky .

Popřípadě si vyrobit přechodku ze silnostěnné hadice a zapáskovaných šroubení.

Ale všeobecně s tenkostennou hadicí bude při napojování problém.

doplněno 20.07.13 10:18:

Ostatně sám píšete že utahovací matice je nadoraz. To je špatně.

hodnocení

0x

Pojistit to ještě jedním nebo dvěma stahovacími kroužky?! *jasne*

fribble*
hodnocení

0x

Na konec hadice zapáskovat 1/2 šroubovací spojky, našroubovat rychlospojku, která se dává na kohout.

doplněno 20.07.13 11:15:

Jen pro ilustraci gardena.com/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]