Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

 

Dřevo na uzení

Od: jura32* odpovědí: 5 změna:

Zdravím,chci se zeptat jestli odkůrovat švestku do udírny,nebo jak to děláte vy? děkuji.

 

 

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

 

 

hodnocení

0x

udil jsem s kůrou (švestka , dub ,buk ) a přihodil jsem i kousek jalovce.

ale doporučujou to odkůřit , kor u dubu . Ale švestka tam šla vždycky i s kůrou .

 

mowla*
hodnocení

0x

Dřevo na uzení odkorňuju všechno (už kvůli uskladnění, dřevo líp proschne), udím zejména bukem, švestku (trnku) až spíše po polovině. Na závěr ´pár´ větviček jalovce - ten i s jehličím a kůrou.

 

ron*
hodnocení

0x

Zdravím.

My ze všeho dřeva na uzení odstraňujeme kůru. Ze začátku uzení dáváme nejčastěji buk, v druhé polovině hrušeň (někdy i třešeň) .

 

hodnocení

0x

My udíme švěstkou s kůrou i bez kůry.

 

 


 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]