Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

ČEZ Fix co dělat?

Od: majo78® odpovědí: 5 změna:

Zdravím dostal jsem na email nabídku od Čezu s názvem fix, moc se v tom nevyznám vyplatí se mi to? Píšou, že mi nezvednou silovou el. 2 roky jak by jste se zachovali? máte s tímto někdo zkušenost? díky za každou radu *frajer*

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Podle mého je to pokus ČEZu udržet si rozpadající se klientelu. Objevilo se velké množství dalších poskytovatelů energií, kteří jsou pružnější a levnější.

Zda se to vyplatí, je těžké říci nyní, protože nikdo neví, jak se budou pohybovat ceny energií za dva roky, můžou stoupat, ale taky klesat a vy budete stále platit stejnou částku.

Vlastně je to totéž, když se na dva roky upíšete telefonnímu operátorovi, který vám dává jistou slevu za to, že si vás udrží. A když se druhý den objeví jiný operátor, který váš tarif prodává levněji, máte smůlu.

Myslím, že s touhle věcí asi nikdo mít moc zkušeností nebude mít, je to přece jen novinka.

Pokud ale chcete ušetřit, spíš bych se zajímal o to, zda se někde u vás nebude pořádat veřejná aukce na poskytovatele energií, jako je to u nás. A mluví se o minimálně jedenáctiprocentní úspoře.

mowla*
hodnocení

0x

Každá taková ´vnucovaná nabídka´ je výhodná především pro toho, kdo nabízí (jinak by ji nenabízel, že?). Je možné spekulovat, čím je výhodná pro ČEZ:
1. ČEZ si chce udržet zákazníky
2. ČEZ předpokládá pokles ceny silové*) energie (a - upřímně, kdo má v tomto oboru lepší informace a analytiky? ;) )
Podle mne jsou pravdivé oba body (osobně také nepředpokládám v nejbližších letech další zdražování ´silovky´), takže přijetí této nabídky je pro spotřebitele jednoznačně nevýhodné.

*) a schválně se koukni na vyúčtování, kolik % zaplacené ceny tvoří právě silová energie, kteroužto položku jako jedinou ti ČEZ nabízí k fixaci

doplněno 19.07.13 14:34:

Navíc není problém si na netu porovnat cenové nabídky jednotlivých dodavatelů elektrické energie.

fribble*

Mowla má naprostou pravdu, silová energie nahoru spíš nepůjde a stejně každá nabídka bývá výhodná pro nabízejícího a ne pro zákazníka.

Pozor při případném přechodu k jinému dodavaleli - při případné poruše ČEZ Distribuce přednostně obslouží zákazníky ČEZu, po jarní vichřici měli domky zákazníků ČEZu natahané spadlé dráty dávno před E.Onem i Bohemia Energy.

iz*
hodnocení

0x

Dobrý den, Majo, já jsem dost vysazená na smlouvy na dobu určitou, obzvláště pak na ty s úvazkem na 24 měsíců.

Dva roky jsou dost dlouhá doba, kdy se může leccos změnit, a smlouvu sjednanou na dobu určitou lze ukončit jedině pod sankcí. Úspora, které byste (snad?) dosáhl by se pak mohla pěkně prodražit.

Totéž v bleděmodrém platí i pro alternativní dodavatele levnější silové elektřiny. Ani u nich nemůžete smlouvu v případě potřeby ukončit bez sankce.

doplněno 19.07.13 23:48:

Oprava: ... dosáhl, ...

hodnocení

0x

Zkouší to všelijak dopisy,meljy,telefonáty...

NEBRAT...:)

doplněno 27.07.13 06:52:

novinky.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]