Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
prosím o radu... nevíte, kolik měsíčně mohou spotřebovat energie dva lidi v bytě 2+1, resp. za kolik Kč?
Ptám se kvůli pronájmu bytu, jestli jim mám dát nějakou fixní částku nebo ať platí zálohy a že bych jim to vyúčtoval.
Děkuji
Dobrý den.
To je velmi těžké odhadnout. Záleží na tom, jaké mají spotřebiče, kolik času v tom bytě tráví...
Já bych je rozhodně nechala platit zálohy, které později vyúčtujete.
doplněno 19.07.13 12:19:Ještě doplním. V případě, že jim dáte fixní částku, logicky se nebudou snažit o úsporu energie a doplácet budete Vy.
Nevíte pls, jestli existují nějaké kalkulačky na internetu? Jakože ohledně té spotřeby... napíšu tam, že třeba tolik a tolik kWh energie a stálo to tolik a tolik... mimochodem, nevíte pls, jak je to s vodou?
Děkuji
Kolik má byt m²? Čím se v něm topí, na čem se vaří a čím se ohřívá voda?
Rozhodně doporučuji elektřinu, plyn a vodu (v případě dálkového ohřevu i teplou vodu) platit zálohově a rozdíl doplatek/přeplatek srovnat v rámci ročního vyúčtování.
doplněno 19.07.13 20:06:Reakce na JakubD (19. VII. /...:
U nás se studená voda plátí zálohově 290 Kč měsíčně na osobu (vodu si ohříváme sami - karmou nebo bojlerem) a jednou za rok doplácíme.
Pro mne by byla reálná záloha cca 350 Kč měsíčně (abych nemusela doplácet), ale s družstvem nehnu ...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.