Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vymena kotel

Od: veronicas odpovědí: 6 změna:

Dobrý den ,

budeme menit stary kotel viadrus za nový Baxi duo-tec compact HT 24- kondenzacní kotel. a bylo mi řečeno že budeme muset znovu nechat vyvložkovat komín.máme vyvložkovaný zhruba 15 let. a je prý možnost to nechat vyvložkovat nově plastem. jeto opravdu možne? a jek se pohybuje cena.

Děkuji

Černá

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

picko
hodnocení

0x

Řešili jsme totéž. Vyvložkování podle typu kotle, kondenzáku nutné nejspíš bude a ohledně ceny nevím ale principielně, když jsem si nechal udělat nabídku od cca 20ti řemeslníků, cena byla velmi podobná, snad na tisícovku, jako kdyby existoval jakýsi kartel řemeslníků, takže moc neušetříte a tak spíš doporučuju poptat se v okolí koho lidé chváli...toho k realizaci zavolat..Toť moje skrovná zkušenost.

hodnocení

0x

třeba plastová komínová flexi trubka pro kondenzační kotle pruměr 100mm - se cena pohybuje okolo 400,- za metr s DPH

humbucker*
hodnocení

0x

Ahoj. Výměna vložkování komína se provádí v případě, že to staré např. krk z hliníku už neodpovídá svým stavem a způsobem instalace normě. Nebo se přechází z pevných paliv na plynná. Je tam rozdíl v napojení rour na sebe. Tuhý to mají : ta horní je nasazena na spodní z vně -pro odtah splodin. A plynná naopak vsazena do spodní do vnitř pro odtok kondenzátu potrubím ke dnu komína a odtok do kelímku a při použití kondenzačního kotle je toho mnohem víc, tak do nějakého odpadu. To vyvložkování by ti měl udělat někdo kdo to umí a hlavně to chce udělat pořádně. Kamarádce jsem doporučil vyvložkovat to až do podstřeší a nad střechu to s oplechováním vyhnat už v trojkombinaci a už neřešit rozpadání zděného komína a jeho spárování nebo omítání. Já mám osobně vyzkoušený Ekomex-Tománek Železný Brod. Jezdí po celým státě. Ať se daří.

hop®
hodnocení

0x

Pravděpodobně máte vyvložkováno hliníkem, to dnes již neodpovídá žádným normám. Dnes pouze nerez (cca 2000/bm) anebo plast pro kondenzační kotle.

Nevím, (a omlouvám se za odbočení od tématu), jestli máte návratnost investice do kondenzačního kotle (a jeho optimální provoz) rozumně spočítanou, ale většina zákazníků (pokud má v konkrétním případě možnost) volí spíš turbokotel s odkouřením přes zeď. Navís se značkou Baxi nemám jen dobré zkušenosti. Berte to jen jako námět na přemýšlení o jiném řešení...

humbucker*

Ahoj. Ještě bych přidal k tématu. V domě s komínem od krbu jsem to nechal vložkovat nerezem a plynový kotlík za obvodovou zdí je obsloužen tím turbem. Jen se muselo vybrat místo prostupu ohledně oken nad výdechem. Kotel může být i asi 5 metrů od té venkovní zdi. Řešeno u tchána a bezpečně fungující.

hop®

I více, od venkovní zdi, některé turbokotle mívají povolenou délku komína přes 10m (po odečtu kolínek), v případě delší potřebné vzdálenosti většinou lze realizovat oddělení "sání" od "výfuku".

doplněno 19.07.13 21:53:

... to bylo jen doplnění, jinak souhlas a *palec*...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]