Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zlomený klíč ve fabce

Od: martina30* odpovědí: 17 změna:

Jak dostat zlomený klíč ve Fabce,aby se nemusel rozmontovat zámek,kleště nepomohou*smich*

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

ferda60*
hodnocení

3x

Jestli máte přístup i z druhé strany dveří, tak stačí (třeba nožem) natočit vložku zámku tak, aby šel ten zbytek klíče vytáhnout a z druhé strany dveří zasunout druhý klíč až na doraz - měl by ten zalomený kousek povystrčit - pak už se dá uchopit kleštěmi.

martina30*
hodnocení

Zdruhé strany není přístup,to už nás také napadlo*smich*

ferda60*

Jestli je tam ten zbytek celý (funkční část klíče), mělo by jít vložkou z přístupné strany otáčet. Snad by se dal ke zbytku klíče (do mezery) vložit šroubovák, zkusit otočit a odemknout, ale moderní profily klíčů tomuhle postupu příliš nepřejí - spíš něco se dvěma špičkami.

martina30*
hodnocení

Bohužel nic nejde a fabka se nedá i vyšroubovat...

pravdomluvny*

Viděl bych to tak na 8ku vrták a 500 ot/min:(

ferda60*

A je k té vložce přístup, nebo je tam bezpečnostní štít? A nedá se tedy tím zbytkem otáčet? Třeba se někdo přidá a ještě něco vymyslí.

doplněno 05.02.09 16:41:

Předchozí řešení je rychlé a účinné.

martina30*
hodnocení

super rada dveře otevřené,ale zbytek nejde ven ,i když se tam dává klíček zatím nenásilně...

hodnocení

0x

Pořádnou jehlou...

martina30*
hodnocení

Sice néé jehlou,ale něčím podobným se to dělalo hodinu a nic.To protáčení,i když to bylo trošku zdeformované šlo*slunce*

hodnocení

0x

No. Ja tomu teda moc nerozumim, ale co zkusit zamecnika.

doplněno 05.02.09 16:50:

Tak uz nic...

martina30*
hodnocení

Sice odemčené,ale ještě dostat zbytek a zamčít.

ferda60*

Ten zbytek musí být přesně kolmo, jinak ven nepůjde. Z druhé strany tlačit klíčem a zkoušet kolmou polohu toho zbytku (mírně natáčet).Nebo místo klíče použít dlouhou jehlu (tenký drát).

doplněno 05.02.09 17:07:

To je trochu daleko - Ferda - Praha. Tak alespoň pozdrav do Olomouce.

martina30*
hodnocení

Hotovo super i zamčeno ,tak až pojedete kolem Olomouce,tak kafíčko máte zdarma.*palec*

doplněno 05.02.09 17:07:

Kafíčko patří Ferdovi60*dril*

jabraka*

Martinko,blahopřeji k povedenému zásahu.Pro ostatní pro příště,použil jsem tento postup už několikrát.

Vezmu dvě silnější jehly a pokud je konec klíčku aspoň 1 mm vidět,jde to docela dobře.Zapíchnu špičky jehel co nejníž v otvoru zámku do klíče a pomalu zapáčím z obou stran.Vždy se klíč vysune docela lehce.Pokud se páčí z jedné strany,drhne to.

JABRAKA

martina30*
hodnocení

Já ten klíč páčila hodinu drátkem a trošku rasovala jak fabku,tak klíček*smich*,ale jak jsem vzala šroubovák a točila a ono se to odemklo,ale už jsem profík a až se to někomu stane budu za frajerku.Hlavně,že se mi dostala rychlá pomoct*dril*Jinak jste všichni daleko*plac*

slonbonjohn*

Na konec zlomeného klíče nanést nepatrnou kapičku (!) vteřinového lepidla, zasunout do vložky a po chvilce zkusit opatrně vytáhnout.

martina30*
hodnocení

lepidlo nééé,ale olej stačil a seřídit drážky*smich*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]