Nejste přihlášen/a.
Jak dostat zlomený klíč ve Fabce,aby se nemusel rozmontovat zámek,kleště nepomohou
Jestli máte přístup i z druhé strany dveří, tak stačí (třeba nožem) natočit vložku zámku tak, aby šel ten zbytek klíče vytáhnout a z druhé strany dveří zasunout druhý klíč až na doraz - měl by ten zalomený kousek povystrčit - pak už se dá uchopit kleštěmi.
Jestli je tam ten zbytek celý (funkční část klíče), mělo by jít vložkou z přístupné strany otáčet. Snad by se dal ke zbytku klíče (do mezery) vložit šroubovák, zkusit otočit a odemknout, ale moderní profily klíčů tomuhle postupu příliš nepřejí - spíš něco se dvěma špičkami.
A je k té vložce přístup, nebo je tam bezpečnostní štít? A nedá se tedy tím zbytkem otáčet? Třeba se někdo přidá a ještě něco vymyslí.
doplněno 05.02.09 16:41:Předchozí řešení je rychlé a účinné.
No. Ja tomu teda moc nerozumim, ale co zkusit zamecnika.
doplněno 05.02.09 16:50:Tak uz nic...
Ten zbytek musí být přesně kolmo, jinak ven nepůjde. Z druhé strany tlačit klíčem a zkoušet kolmou polohu toho zbytku (mírně natáčet).Nebo místo klíče použít dlouhou jehlu (tenký drát).
doplněno 05.02.09 17:07:To je trochu daleko - Ferda - Praha. Tak alespoň pozdrav do Olomouce.
Hotovo super i zamčeno ,tak až pojedete kolem Olomouce,tak kafíčko máte zdarma.
Kafíčko patří Ferdovi60
Martinko,blahopřeji k povedenému zásahu.Pro ostatní pro příště,použil jsem tento postup už několikrát.
Vezmu dvě silnější jehly a pokud je konec klíčku aspoň 1 mm vidět,jde to docela dobře.Zapíchnu špičky jehel co nejníž v otvoru zámku do klíče a pomalu zapáčím z obou stran.Vždy se klíč vysune docela lehce.Pokud se páčí z jedné strany,drhne to.
JABRAKA
Já ten klíč páčila hodinu drátkem a trošku rasovala jak fabku,tak klíček,ale jak jsem vzala šroubovák a točila a ono se to odemklo,ale už jsem profík a až se to někomu stane budu za frajerku.Hlavně,že se mi dostala rychlá pomoct
Jinak jste všichni daleko
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.