Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak správně zatápět pod žulovým kamenem

Od: jasan® odpovědí: 3 změna:

Hezký den,chtěl bvych si pořídit žulový kámen na grilování,ale dočetl jsem se,že pokud se bude správně zatápět,tak vydrží dlouho aniž by praskl.Vím že musí být okolo kamene kovový rámeček co se týče roztahování materiálu ale je v tom zatápění nějaký háček?Děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

medwed*
hodnocení

2x

Ted jsem si chtel taky poridit zulovy kamen a podle toho co jsem se docetl tak problem muze byt v nerovnomernem zahrati kamene kdy u normalniho rostu je jedno kde je velky zar ale u kamene je dulezite zatapet rovnomerne nebo se aspon o to snazit aby nebyl velky teplotni rozdil potom by mohl lehce prasknout ale zkusenosti osobni nemam jen z doslechu a co sem precetl...

majsterjoe*
hodnocení

2x

no ja kovovy ramecek kolem nemam, a zatapim v pohode. Nevim jestli moc ramecek pomuze aby kamen nepraskl. A stim rovnomernym zatapenim... kamen ma prave tu vyhodu, ze se rovnomerne rozehreje. Pochopitelne neudrzovat ohen na jednom miste.

lidus*
hodnocení

2x

Víc jak 15 let používáme žulu, prostě kus kamene od kamaráda kameníka ani to není rovné je to to co zbylo, bez nějakého rámečku, topíme převážně břízou a kámen praskl jen jednou když grilovali synovci a aktivně hned po grilování umyli studenou vodou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]