Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Neustále štěkající sousedovic psi

Od: lokol odpovědí: 8 změna:

Bydlíme v domě se zahradou, a sousedi mají 3 malé psy neznámé rasy. My máme také psy a na okolních zahradách jsou také psy, ale naprosto v klidu, pokud se nic zásadního neděje. Ale právě u tohoto jednoho našeho souseda se třemi psy je problém s tím, že ty psy má přes noc doma a přes den je pustí ven a všichni 3 štěkají z důvodu na který jsem ještě nepřišli a nejspíš ani nepřijdem. Jakmile se někdo u nás objeví na zahradě tak oni přiběhnou k plotu a neustále štěkají, kdyby tam někdo stál 2hodiny tak asi budou stále štěkat. Pokud u nás venku nikdo není, tak si jen tak běhají a poštěkávají. Už si s nima nevíme rady, sousedi na domluvy nedbají a psi žádným způsobem neokřikují.

Prosím poradte jak tuto situaci řešit, nejsme jediní v ulici komu už toto leze krkem. Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Připravila bych si hadici a jak by začali štěkat,tak bych je postříkala plným proudem.Když by se to sousedovi nelíbilo,tak bych řekla sousedovi,že se to stalo z leknutí,jak začali štěkat.Myslím,když by jste to parkrát udělal,že by bylo po štěkání.

hoummy*
hodnocení

0x

od 22 do 6 hod. noční klid. Volejte policii, kvůli rušení klidu, pokud to přetrvává, odbor životního prostředí a stěžujte si.

emilka12*

Začněte je zhurta okřikovat,jsou jen nevichovaní.Bydlím na činžáku a máme tu několik psu a je to bez problému,jen jedna fenecka,když je venku ze dveří tak na každého vyletí.Panička to neřešila a ještě se smála.Mě se to přestalo líbit tak jsem psa párkrát okřikla a pes po chvíli stichne.Panička to pochopila tak ho začala taky okřikovat.Už si začali stěžovat i jiní lidé že jiní psi to nedělají jen tanle prtˇavá fenka.

jirkamatapat*
hodnocení

0x

Zkuste je naučit mňoukat.

lokol
hodnocení

Chtěl bych vidět vás, když by jste vylezl na svoji zahradu a pokaždé na vás spustili 3psi. Když by jste zalezl tak by pokračovali jen tak. ;)

jirkamatapat*

Přiznám se,že jsem to myslel jako vtip.Sám mám vlčáka a vím jak je někdy nepříjemné poslouchat jeho štěkání.Řešil jsem to nejprve zakoupením protištěkacího obojku,ale i na ten si zvykl.U tohoto případu je těžké radit.

hodnocení

0x

Napadá mě jedno "konečné řešení", ale zde se nesmí radit protizákonné praktiky, takže si ho nechám pro sebe :) Možná by ale na ty psy pomohl legální, silný směrový tlakový reproduktor. A do něj pustit buď přímo na ně přes mikrofon jejich zesílené štěkání, nebo vždy když začnou štěkat, pustit do toho reproduktoru hodně vysoký tón - to psi nesnáší. Třeba pochopí souvislost mezi svým štěkáním a nepříjemným tónem a nechají toho.

Samozřejmě také ty obtěžující psy zdokumentujte ať máte o obtěžování důkaz. Nahrávku můžete ukázat i sousedům - jinak můžou tvrdit, že je nikdo na probém neupozornil a tak si nebyli vědomi čehokoliv narušujícího sousedské vztahy. Můžete zkusit vyzvat sousedy k nápravě doporučeným dopisem. Potom lze jejich obtěžování začít řešit přes policii. Prokazatelně Vás omezují ve využívání Vaší nemovitosti. Pokud se takové oznámení udělá hromadně, mohlo by to trochu pomoct. A když to nepomůže, je nutné sousedům ukázat, že si nenecháte sr*t na hlavu. To znamená buď postup výše, nebo třeba různé diverzní akce - taková sirka ve zvonku ve 3 v noci několik dní po sobě nebo i jinde dokáže přístup sobeckých sousedů změnit jako nic jiného. Musí pochopit, že nežijí na samotě a tak si nemůžou dovolit všechno.

gero*

Sirka ve zvonku to nevyřeší, stačí si na noc zvonek vypnout,,,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]