Není důležitá jen cena pojištění, ale i plnění, kolik při pojistné události zaplatí. Ideální je pojistka, kdy při totálce zaplatí postavení nového domu. Měli jsme kdysi ČP a tam na plnění uplatňovali amortizaci, takže u baráku starého 150 let by bylo plnění zanedbatelné.
Žádnou nemovitost pojištěnou nemám - nevyplatí se to. Je tam vždy tolik výjimek, že ať se stane cokoliv, pojišťovna se z toho nějak vykecá. Peníze, které bych dal za pojistku raději investuji do těch nemovitostí - údržba, zabezpečení, tím předcházím problémům. Samozřejmě nemám nic třeba v zátopových oblastech, tam se asi pojištění vyplatí, protože riziko srovnání domu se zemí je tam velké.
Osobně doporučuju Slavia pojišťovnu. Mám s nimi dobré zkušenosti a když jsem si tam naposledy navyšoval pojistnou částku, nezvýšili mi pojistné, s čímž jsem se u jiných pojišťoven nesetkal. Ceny jsou taky OK.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.