Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tloušťka polystyrenu - kolik stačí?

Od: dery* odpovědí: 13 změna:

Zdravím,

mám zeď (cihla) 32 cm. Bude se zateplovat.
Kolik minimálně cm polyše potřebuji, aby zateplení k něčemu bylo?
Díky.

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Dnes se doporučuje minimální tl izolantu 14cm!Zejména kdy se jedná o zelenou (dotace).5cm jak píší někteří nemá téměř žádný smysl. a to jak píše další o plísní znamená že to bylo špatně spočítané nebo provedené.

Pkd nejedete o dotace a chcete si to zateplit sám ,bez projektu atd,tak si dejte minimálně 10cm.

doplněno 16.07.13 19:16:

To Weka-máne tl izolantu 20cm a žádnou plíseň,ono to chce mimo jiné taky trochu větrat,hlavně když jsou nová plastová okna!

Většinou ta plíseň vznikne nevětráním!

doplněno 17.07.13 19:41:

To Weka-ano to je jediné správné,nechat si poradit od odborníků a ne jednoho.Nejhorší jsou právě ty zkazky jako brácha zedník říkal že ... nebo soused...atd.

Norma dnes hovoří o 14cm,dále je nejlepší si to spočítat,jak je tu zmínka o rosném bodu,aby se nacházel vně zateplení.

weka*

záleží na typu stěny(cihla,beton apod)...mě se to stává v rozích a je možné, že je to větráním, ale znám plno dalších případů, kdy se zateplilo na 50stěnu ještě 10polystyrenem a barák začal plesnivět...

je to vždy o daném příkladu a proto nelze jen tak radit...chce to odborníky, kteří danou situaci zhodnotí přímo na místě..

když jsem dělal podlahu(parkety) , tak jsem si pozval 5 firem a nechal jsem si vypracovat nabídky...pak jsem se rozhodl, co je nejlepší varianta...

plíseň není přímá souvislost se zateplením, ale s nekvalitní prací!

hodnocení

1x

dery, na Vaší otázku nejde správně odpovědět. Proč? páč je málo informací.

zeď má 32 cm. OK ale z čeho je, kolik procent z toho tvoří tepelné mosty, jaké je nejchladnější místo, jaké je zateplení oken a stropu

Jen špatná kvalita práce vede k problémům.

Co funguje u Karla to nemusí být OK u Ládislava...

Někdo musí spočítat bilanci vodních par, rosný bod a spoustu dalího

je mi 56, budu večeřet, kolik toho musím sníst aby mi to stačilo?

fribble*
hodnocení

0x

Min. 10cm, méně jsou vyhozené peníze.

weka*
hodnocení

0x

já osobně mám 10cm polystyren a zeď skoro stejnou jako vy...myslím si, že při 15cm polystyrenu by jste ,měl asi dost plísní...

rv*

čím víc izolace, tím míň plísní, protože rosný bod se posune tam, kam má, to je do polystyrenu.

joensu*
hodnocení

0x

Podle mé zkušenosti min.5 cm.Také jsme zateplovali stěnu v cihlovém domě.

hodnocení

0x

Každé zateplení k něčemu je, záleží na Vás. Já osobně bych pod 10 cm nešel. Samozdřejmě jsou na to výpočty a dle dnešního výpočtu Vám sdělí 20 cm, ale za dva roky už Vám sdělí 30 cm. Takže v minulosti když se zateplovalo 5 cm tak to asi podle chytrých hlav k ničemu nebylo.

hodnocení

0x

Na a bráchovi známý zedník říkal, že mají vyzkoušené, že optimální je 7cm.

Míň je málo a víc už má minimální účinek, neodpovídající nárustu tloušťky polyše.

...

Samozřejmě se ozvou "rýpalové", že to přece nemůže být univerzální, záleží na tloušťce a typu zdiva, kotli atd.

Jak jsem koupil, tak prodávám.

figurek*
hodnocení

0x

hlavně pamatujte, že největší tepelné úniky jdou dveřmi, okny a kolem oken. Takže jestli chcete opravdu účinně zateplit domek, pak nezanedbejte to hlavní.

carsten*
hodnocení

0x

Sám jsem zateplil 32cm plná cihla na radu 14cm pol. již před 5 lety a bez problému . Prý 1cm pol. je jako 11cm plné cihly.

carstene, jen ode mne zbytečná polemika...kolik cm plné cihly byste potřeboval na dnešní standardní zeď?

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]