Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám zeď (cihla) 32 cm. Bude se zateplovat.
Kolik minimálně cm polyše potřebuji, aby zateplení k něčemu bylo?
Díky.
1x
Dnes se doporučuje minimální tl izolantu 14cm!Zejména kdy se jedná o zelenou (dotace).5cm jak píší někteří nemá téměř žádný smysl. a to jak píše další o plísní znamená že to bylo špatně spočítané nebo provedené.
Pkd nejedete o dotace a chcete si to zateplit sám ,bez projektu atd,tak si dejte minimálně 10cm.
doplněno 16.07.13 19:16:To Weka-máne tl izolantu 20cm a žádnou plíseň,ono to chce mimo jiné taky trochu větrat,hlavně když jsou nová plastová okna!
Většinou ta plíseň vznikne nevětráním!
doplněno 17.07.13 19:41:To Weka-ano to je jediné správné,nechat si poradit od odborníků a ne jednoho.Nejhorší jsou právě ty zkazky jako brácha zedník říkal že ... nebo soused...atd.
Norma dnes hovoří o 14cm,dále je nejlepší si to spočítat,jak je tu zmínka o rosném bodu,aby se nacházel vně zateplení.
záleží na typu stěny(cihla,beton apod)...mě se to stává v rozích a je možné, že je to větráním, ale znám plno dalších případů, kdy se zateplilo na 50stěnu ještě 10polystyrenem a barák začal plesnivět...
je to vždy o daném příkladu a proto nelze jen tak radit...chce to odborníky, kteří danou situaci zhodnotí přímo na místě..
když jsem dělal podlahu(parkety) , tak jsem si pozval 5 firem a nechal jsem si vypracovat nabídky...pak jsem se rozhodl, co je nejlepší varianta...
1x
dery, na Vaší otázku nejde správně odpovědět. Proč? páč je málo informací.
zeď má 32 cm. OK ale z čeho je, kolik procent z toho tvoří tepelné mosty, jaké je nejchladnější místo, jaké je zateplení oken a stropu
Jen špatná kvalita práce vede k problémům.
Co funguje u Karla to nemusí být OK u Ládislava...
Někdo musí spočítat bilanci vodních par, rosný bod a spoustu dalího
je mi 56, budu večeřet, kolik toho musím sníst aby mi to stačilo?
0x
Na a bráchovi známý zedník říkal, že mají vyzkoušené, že optimální je 7cm.
Míň je málo a víc už má minimální účinek, neodpovídající nárustu tloušťky polyše.
...
Samozřejmě se ozvou "rýpalové", že to přece nemůže být univerzální, záleží na tloušťce a typu zdiva, kotli atd.
Jak jsem koupil, tak prodávám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.