Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
mám zeď (cihla) 32 cm. Bude se zateplovat.
Kolik minimálně cm polyše potřebuji, aby zateplení k něčemu bylo?
Díky.
Dnes se doporučuje minimální tl izolantu 14cm!Zejména kdy se jedná o zelenou (dotace).5cm jak píší někteří nemá téměř žádný smysl. a to jak píše další o plísní znamená že to bylo špatně spočítané nebo provedené.
Pkd nejedete o dotace a chcete si to zateplit sám ,bez projektu atd,tak si dejte minimálně 10cm.
doplněno 16.07.13 19:16:To Weka-máne tl izolantu 20cm a žádnou plíseň,ono to chce mimo jiné taky trochu větrat,hlavně když jsou nová plastová okna!
Většinou ta plíseň vznikne nevětráním!
doplněno 17.07.13 19:41:To Weka-ano to je jediné správné,nechat si poradit od odborníků a ne jednoho.Nejhorší jsou právě ty zkazky jako brácha zedník říkal že ... nebo soused...atd.
Norma dnes hovoří o 14cm,dále je nejlepší si to spočítat,jak je tu zmínka o rosném bodu,aby se nacházel vně zateplení.
záleží na typu stěny(cihla,beton apod)...mě se to stává v rozích a je možné, že je to větráním, ale znám plno dalších případů, kdy se zateplilo na 50stěnu ještě 10polystyrenem a barák začal plesnivět...
je to vždy o daném příkladu a proto nelze jen tak radit...chce to odborníky, kteří danou situaci zhodnotí přímo na místě..
když jsem dělal podlahu(parkety) , tak jsem si pozval 5 firem a nechal jsem si vypracovat nabídky...pak jsem se rozhodl, co je nejlepší varianta...
dery, na Vaší otázku nejde správně odpovědět. Proč? páč je málo informací.
zeď má 32 cm. OK ale z čeho je, kolik procent z toho tvoří tepelné mosty, jaké je nejchladnější místo, jaké je zateplení oken a stropu
Jen špatná kvalita práce vede k problémům.
Co funguje u Karla to nemusí být OK u Ládislava...
Někdo musí spočítat bilanci vodních par, rosný bod a spoustu dalího
je mi 56, budu večeřet, kolik toho musím sníst aby mi to stačilo?
Na a bráchovi známý zedník říkal, že mají vyzkoušené, že optimální je 7cm.
Míň je málo a víc už má minimální účinek, neodpovídající nárustu tloušťky polyše.
...
Samozřejmě se ozvou "rýpalové", že to přece nemůže být univerzální, záleží na tloušťce a typu zdiva, kotli atd.
Jak jsem koupil, tak prodávám.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.