Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hypotéka - jaký plat?

Od: mirekl odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,

Měl bych na zkušenější dotaz. Lze si vzít hypotéku s mým platem 25tisíc hrubého a popřípadě kolik? Mám ještě jeden příjem 10tisíc měsíčně, ale nepřiznaný což je asi problém. Přítelkyně bohužel ještě studuje.

Díky.

M.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

1x

Hypo si vzít nepochybně můžeš - ale "kolik" nejde takto říct. Neuvádíš, o jakou jde nemovitost, na jak dlouho, kolik máš naspořeno ´vlastních´ zdrojů, kde bydlíš (region), kolik je vás v domácnosti a jaké, kolik ti je let, zda máš nějakou další nemovitost... Parametrů ovlivňujících výši hypo je mnoho.

Nejjednodušší budeš mít, když si - případně, dáš ´do kupy´ parametry nemovitosti, o kterou bys měl zájem - a navštívíš banku (lépe více bank) s tím, že se chceš nezávazně poptat na podmínky hypo.

Já bych k tomuto ještě doporučil se o přítelkyni ve společné domácnosti vůbec nezmiňovat (pokud tedy nemá oficiální příjem, který by se dal zohlednit pro získání hypotéky).

sebod*

kovis. Jestli se o přítelkyni zmíní nebo ne, nemá naprostý vliv na posouzení možné výše úvěru. Není to manželka, není to ani vyživovaná osoba.

dery*
hodnocení

0x

Pokud nejde o manželku, je úplně jedno, jestli přítelkyně pracuje nebo ne. I kdyby pracovala, vliv by to nemělo.
Hypotéku by vám určitě dali, zkuste se třeba mrknout na internet na hypoteční kalkulačky, ty vám ukážou na kolik peněz dosáhnete.

bonie*
hodnocení

0x

můj přítel hypotéku bral a mně jako přítelkyni do toho započítali, i když jeho plat na to v pohodě stačil.

když chcete vědět, zda by vám nějaká ta hypotéka vyšla, najděte si nějaké realitní stránky, vyberte si dům/byt, který se vám líbí a vedle bude orientační kalkulačka. Když ta splátka, co vám vyjede, bude max 30 - 35% vašeho čistého příjmu, tak by to mohlo klapnout. Samozřejmě ve finální fázi pak bude vše složitější než tohle hodně hrubé odhadnutí. Příjem 20 000 neznamená stejnou zátež hypotékou pro všechny. Ono se tam zahrnuje úplně všechno, třeba i cestovný do práce. Také je moc důležitý odhad a skutečná prodejní cena, těch faktorů je víc, proto těch 30-35% ;)

Přítelkyni do hypotéky zamlčte, nepřiznávejte ji, to je ta nejlepší rada, co vám můžu dát.

hodnocení

0x

Všechno jde. Dluhy se v dnešní době dají dělat "levou zadní". Neboť hypotéka je dluh. Teď jde o to, zda si jste jistý, že budete moci splácet v pohodě. "Přítelkyně-nepřítelkyně". Ta v tom žádnou roli nebude hrát.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]