Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Malování - penetrace

Od: romanic* odpovědí: 8 změna:

Zdravím.

Moje sousedka, stará paní, mě požádala, jestli bych jí nevymaloval chodbu. Zadělal jsem pukliny akrylem. Škrabat starou malbu nechce. Jen vymalovat. Chci se zeptat, jestli to mám předem napenetrovat, nebo rovnou malovat. Penetrace mám doma dost. Budu malovat štětkou, aby se mi to nemotalo na váleček. Pomůže penetrace při hodně vrstvách malby, nebo to bude ještě horší?

Díky

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

paw*
hodnocení

0x
Nevkm k cemu by penetrace byla. Doma roky malujeme nasledujicne. Napred stenu umyt (voda+mydlo) a pak malba. A vse drzi.

hodnocení

0x

Já jsem si celý život malovala sama, ale penetraci neznám. Táta mně naučil, že mýdlová voda stěny nejen umyje, ale spojí všechny spodní vrstvy. Já jsem vždycky rozvařila jádrové mýdlo (ještě se dá koupit za 15kč), v kýblu naředila a štětkou jsem celou místnost tou mýdlovou vodou "vylískala". Takhle to mydlení znělo. ;)

petr123*
hodnocení

0x

Rozhodně bych tam penetraci dal, jednak ti zpevní povrch aby se tak neloupal a navíc se ti bude líp malovat i na ten akrylový tmel. Před penetrací samozřejmě umýt.

.

Osobně bych na to naopak váleček vzal, ale kvalitní. Je hodně velký rozdíl jestli se maluje nějakým podobným šuntem malirske-naradi-doplnky.h/... nebo jestli se na to vezme váleček s přírodním materiálem jako je třeba beránek. Sice stojí několik stokorun, ale práce s ním je nesrovnatelně rychlejší, kvalitnější i pohodlnější.

pfpetr*
hodnocení

0x
je jasne ze pani to chce mit co nejlevnejsi tak proc kupovat drahy valecek ktery u vyce nateru na sobe stejne nepomuze a u tretiho tahu je barva omotana kolem valce , kup barvu ktera se redi 10% vody na prvni vrstvu ji nared vyc at se to trosku nasakne bude to fungovat jako ta penetrace zkus obyc valec pokud bude loupacka tak stetka a po zaschnuti uz pouzij barvu dle doporuceni vyrobce
petr123*

Ten váleček rozhodně není na jedno malování - tedy pokud člověk není línej ho po malování umýt. Tím spíš pokud se to má vymalovat "levně" tak je rozdíl jestli to člověk udělá kvalitním válečkem za hodinu nebo štětkou za tři a ještě se bude rozčilovat se šmouhami a loupající se starou barvou.

Ale nikomu nic nevnucuju, jen popisuju své zkušenosti.

doplněno 02.09.13 11:38:

A pokud se stará barva namotává na váleček tak je buď mizerný válec, nebo je moc suchý a proto se na něj vše lepí. Normálně se nic takového nedělá.

ludak*

Pro Petra123:Promiň,ale to co píšeš je špatný postup.Penetraci na x vrstev staré malby-to bude někdo klít až to bude škrabat(osobně bych to nikomu neproved).A pokud je tendence loupání tak štětku.

Petře, v ložnici se mi takhle namotává malba na váleček, ať je sebelepší. Jen strop v ložnici. Vím to a tam maluji štětkou. Když naběhl malíř, protože už nemůžu, zaprskal, zasmál se a vzal váleček. Potom dlouho chválil štětku. ;) K cíli vede mnoho cest.

jinx*
hodnocení

0x

Tak navalcekuj niekolko miest na stene obycajnou vodou.Ked sa to zduje tak sa farba bude na 99% lupat.

Zvysok uz poznas...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]