Nejste přihlášen/a.
Zdravím vás,
na příští týden mám objednaného klempíře, který bude dělat pár úprav střechy + renovovat komín.
Chci ho potáhnout perlinkou a mramolitem, ale čekal jsem, že bude volně k zakoupení, takže kdyby pochyběl, dokoupil bych, ale je na objednávku k domíchání, takže chci koupit co nejpřesnější množství.
Mám problém s výpočtem povrchu v metrech čtverečních, kolik mramolitu budu potřebovat? Komín je na obrázku, má takové tvary, protože protíná hřeben střechy. Na náčrtku je přední a boční strana, to samé se bude dělat samozřejmě ze zadní a další boční strany, děkuji moc za pomoc.
Plocha komína je 2,34 m2 (horní plochu nepočítám).
doplněno 15.07.13 12:34:Jo - tloušťka vrstvy se nanáší podle velikosti zrna - takže vydatnost si, podle zvoleného marmolitu, musíš dopočítat (a nebo se spolehnout na údaj výrobce).
doplněno 15.07.13 13:10:Perlinka - no, pokud je povrch komína kvalitní (nedrolivý), perlinku bych nedával, je to zbytečná vrstva (lepidlo-perlinka-lepidlo).
Děkuji moc za rady, vezmu tedy na 4m2 a vydatnost nechám na výrobci. Když na 4m2 určí 5kg, vezmu 5kg, když určí 15kg, vezmu 15kg, však rezerva tam je, děkuji ještě jednou moc!
na stránce weber-terranova.cz/... najdete dělení podle hrubosti, k tomu i spotřebu materiálu...také třeba velikosti balení...
mowla to spočítal první, má pravdu, přidejme rezervu tak do 10 %, takže bratru těch 2,5 m2
jemnozrnný 3,5 kg/m2 x 2,5 = 8,8 kg
střednězrnný 6,0 kg/m2 x 2,5 = 15 kg
hrubozrnný 9,5 kg/m2 x 2.5 = 24 kg
ovšem jak to půjde tomu pracovníkovi, kolik drahého materiálu skončí na komíně a kolik všude jinde, to už žádné tabulky neřeknou...
otázka je, co bude na vrchní straně komína, předpokládám nějaká betonová čepice...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.