Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Komín - výpočet množství mramolitu

Od: michalll* odpovědí: 7 změna:

Zdravím vás,

na příští týden mám objednaného klempíře, který bude dělat pár úprav střechy + renovovat komín.

Chci ho potáhnout perlinkou a mramolitem, ale čekal jsem, že bude volně k zakoupení, takže kdyby pochyběl, dokoupil bych, ale je na objednávku k domíchání, takže chci koupit co nejpřesnější množství.

Mám problém s výpočtem povrchu v metrech čtverečních, kolik mramolitu budu potřebovat? Komín je na obrázku, má takové tvary, protože protíná hřeben střechy. Na náčrtku je přední a boční strana, to samé se bude dělat samozřejmě ze zadní a další boční strany, děkuji moc za pomoc.

Komín - výpočet množství mramolitu
výtka
Upozornění od sys hejkal 15. 07. 2013 12:09:31
Chybí Vám tam jeden rozměr - šířka komínu. Nebo základna - přepona trojúhelníku.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Plocha komína je 2,34 m2 (horní plochu nepočítám).

doplněno 15.07.13 12:34:

Jo - tloušťka vrstvy se nanáší podle velikosti zrna - takže vydatnost si, podle zvoleného marmolitu, musíš dopočítat (a nebo se spolehnout na údaj výrobce).

doplněno 15.07.13 13:10:

Perlinka - no, pokud je povrch komína kvalitní (nedrolivý), perlinku bych nedával, je to zbytečná vrstva (lepidlo-perlinka-lepidlo).

hodnocení

2x

osobně bych to bral na cca 4m2 ,něco mám opadne při natahování a vrstva není nikdy stejná,akorát se obávám že to je na kyla a prodávají to v kýblích které mají podle velikosti zrna danou vydatnost v m2,jemné zrno-cca3,5kg na m2,střední zrno 6kg,hrubé 9kg na m2-

michalll*
hodnocení

Omlouvám se, 120cm je šířka.

michalll*
hodnocení

Děkuji moc za rady, vezmu tedy na 4m2 a vydatnost nechám na výrobci. Když na 4m2 určí 5kg, vezmu 5kg, když určí 15kg, vezmu 15kg, však rezerva tam je, děkuji ještě jednou moc!

michalll*
hodnocení

A perlinku dávat? Něco na co bych si měl dávat pozor? Bude to sice dělat klempíř, ale kdyby to chtěl nějak "ošulit", tak abych měl taky nějakou zkušenost.

hodnocení

0x

na stránce weber-terranova.cz/... najdete dělení podle hrubosti, k tomu i spotřebu materiálu...také třeba velikosti balení...

mowla to spočítal první, má pravdu, přidejme rezervu tak do 10 %, takže bratru těch 2,5 m2

jemnozrnný 3,5 kg/m2 x 2,5 = 8,8 kg

střednězrnný 6,0 kg/m2 x 2,5 = 15 kg

hrubozrnný 9,5 kg/m2 x 2.5 = 24 kg

ovšem jak to půjde tomu pracovníkovi, kolik drahého materiálu skončí na komíně a kolik všude jinde, to už žádné tabulky neřeknou...

otázka je, co bude na vrchní straně komína, předpokládám nějaká betonová čepice...

michalll*
hodnocení

Ano, betonová čepice, tak tu asi taky? Vzal bych asi ty 4 metry, to by mělo stačit a tuna mi toho taky nezbyde.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]