Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Bezpečnostní fólie na sklo

Od: tonybeer* odpovědí: 5 změna:

Zdravím. Máte někdo zkušenosti s bezpečnostníma fóliema na sklo? Jde mi o to bezpečnost dětí protože ze svého mládí vím že snad každý druhý proletěl sklem dveří. Zkoušel to někdo lepit svépomocí . Děkuju za každé doporučení a rady.:)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Primo jsem je nelepil, ale kluci v praci rikalize to neni problem. Pocitam ze prodejce bude schopen k tomu dat navod.

hodnocení

2x

Není to problém... říkali kluci, kolik fólií už nalepili a jak to dopadlo? a nebo to jenom viděli lepit fachmana?

pro začátečníka to není problém tehdy, když dodrží přesně technologii a ta je přesná... jinak , no škoda fólie a času!

teda podklad pořádně odmastit a umýt, neutírat ničím, zůstaly by chlupy nebo vlákna a pod., nejlepší by bylo sklo odlištovat, rozměr fólie stříhnout/oříznout až pod lišty. Potom nejlépe s pomocníkem (jen machři to umí sami, učili se to dost dlouho)se sklo i fólie (ze strany lepidla - ochranná fólie musí dolů) musí nejlépe rozstřikovačem postříkat dost rovnoměrně vodou s pár kapkami saponátu, aby se vytvořila separační vrstva vody. Po položení mokré fólie na mokré sklo se dá fólie posunout (plave) na místo, a opatrně začít vytláčet vodu a vzduch od prostředku ke krajům zpod fólie. Někdo to dělá textilem, někdo gumovou stěrkou, jen ne tlačit a hranou, nebo zůstanou stopy na fólii. Třeba trpělivost a vytrvalost... Toto jsou zkušenosti, né přesná technologie!

Na dveře je fólie dost velká, já jsem už pár fólii nalepil, ale pozval bych si na ně odborníka. Jako zakázku! Objednávám fólii na dveře! Odevzdá bezva práci, zaplatím mu. Případné problémy, pokazený materiál a pod. jdou na jeho triko! To není pár drobných! Materiál ať koupí on, nemůže se vymlouvat, že ta fólie - lepidlo bylo staré, jiné jak on používá a pod.

tonybeer*
hodnocení

děkuju za rady ale zdá se mě za profíka který nalepí fólii na sklo 60x150 dát cca 300,- dost.

když si člověk spočítá, co ho stála fólie, případně k tomu připočte cenu za tu druhou, když se ta první nepovedla, a když si k tomu spočítá ty nervy, když mu manželka bude předhazovat - tady máš bublinu, tady je smetí, tady další bublina(y), a musí na to koukat furt, i když si časem zvykne...

já bych mu ty tři kila dal... ale za pořádnou robotu. Stále je člověk v pozici, že platí až na konci práce, tak může být i tvrdší...

Rikali to kluci v praci (kolegove), ja jsem delal EZS a oni lepili folie. IMHO tomu tedy rozumeli.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]