Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám položenou plovoučku (laminát), která končí ve dveřích, ale potřeboval bych kousek (asi 2 cm) uříznout, abych mohl položit přechodovou lištu. Plovoučka v těch dveřích končí a ve vedlejší místnosti je koberec, který je níž.
S plovoučkou jsem dojel až do místa, kde se dveře z místnosti s kobercem zavírají. Neměl jsem ještě představu, co bude v druhé místnosti a zapomněl na přechodovou lištu.
Máte někdo nějaký tip, čím to nejlépe uříznout?
Jirka
Asi bych plovoučku v daném místě rozebral a uřízl jednotlivá ´prkna´ a opět složil na čisto. Snadno totiž řízneš tam, kam bys nechtěl...
Jinak - řezat můžeš maflem (ruční okružka), pokud ti to dovolí podklad pod krytinou i kmitačkou, můžeš použít malou frézku - otázkou je, co z toho máš k dispozici... Taky můžeš použít ruční pilku (čepovku - např. ) - práce je pomalejší, ale i méně nepřesná. Každopádně vnitřní rohy doporučuju předem odvrtat.
doplněno 13.07.13 17:09: Artiku - ty mu radíš, jak položenou plovoučku podpálit?
Gebu - pokud tam máš hobru a ještě můžeš plovoučku o něco zdvihnout, je nejjednodušší ta ´kmitačka´ - přímočará pila a řezat podle čáry (ideální by bylo pravítko-lišta) - jen se musí list vejít v ´dolní úvrati´ do mezery pod krytinou. Navíc je to nářadí vcelku levné a tím i dosti dostupné (pokud nemáš ty, má určitě některý ze sousedů).
doplněno 13.07.13 21:41: Tak ať se ´zadaří´...
Díky všem za odpovědi. Myslím, že nějaké nářadí se dá půjčit od sousedů. Mě právě zajímalo, co kdo doporučí.
Podklad je zelená hobra - to jsem zapomněl napsat a pak beton, ale hlavně (a to mě napadlo, když jsem zvažoval vaše odpovědi), že to mohu trochu nadzvednout a to myslím i o nějaký centimetr a to by pak nemusel být problém řezat.
Jinak budu přes to dávat tu lištu a tak ten řez nemusí být perfektní.
já bych to dělal maflem. Jde jednoduše nastavit hloubka řezu. A díky tomu, se nemusí nic podkládat, Nastavit na tloušťku té plovoučky, položit příložku, nebo podle čáry a jedem.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.