Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Optické zvětšení malého obýváku

Od: ellaana odpovědí: 5 změna:

Zdravím Vás,

ráda bych dostala nějaký tip jak opticky zvětšit obývací pokoj. Máme ho strašně malý a ráda bych s tím něco provedla. Snad by pomohla nějaká tapeta a nebo jsem slyšela o grafoskle? Dalo by se použít na jednu stěnu? Díky moc za odpovědi :)

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

luke237
hodnocení

0x
Vetsi okno, zrcadla na stene, svetle barvy (steny, strop, nabytek, zaclony, ...), skleneny stolek s minimalnim ramem, leskla podlaha (plovouci podlaha), svetla podlaha (svetlejsi drevo/laminat), mene veci v pokoji, jedna velka nehluboka skrin pres celou stenu, pripadne s otevrenymi polickami pro vsechny veci, ktere jsou ted v obyvaku na nejruznejsich mistech, polickach, skrinich, podlaze, ... mene masivni nabytek (lehka pohovka s malym ramem vs. velka mohutna pohovka az na zem), atd.

jabraka*
hodnocení

0x

Tapety jsou skutečně jedním z řešení,zvětšit,či zmenšit místnost pouze opticky.Nejen volbou světlé barvy,ale i vzorem,kdy svislé vzorování opticky místnost zvětší na výšku,vodorovné vzory zase rozšíří.Pomůže také fototapeta.Zkušeností mám mnoho.

JABRAKA

swenhakon*
hodnocení

0x

Pomáhá co nejvíce uvolnit podlahu.

hodnocení

0x

Ideální je dát na jednu stěnu velkoplošná zrcadla, nejlíp až ke stropu. Nepřecpávat místnost nábytkem. Taky dvoubarevné zdi pomáhají - do 3/4 zdi hodně světle modrá, nad tím bílá. Někdo doporučuje víc přechodových odstínů. Navozuje to trochu dojem, že je člověk venku a není omezen zdmi.

helenkaka
hodnocení

0x

ahoj, nedávno jsem rekonstruovala kuchyň. u kámošky jsem viděla supr dělící stěnu z grafoskla. tak jsem začala prohledávat internet a zjišťovala jsem kde se to dá všude použít. mám to za kuchyškou linkou místo kachliček a ještě pro oživení i na některých dvířkách linky. vypadá to bevadně. hoďte si grafosklo.cz a jsou tam i fotky.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]