Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pojistná událost při rekonstrukci

Od: struzin odpovědí: 10 změna:

Přeji dobrý den a prosím o názory.

Budou mi rekonstruovat střechu a zajímalo by mě, jak se řeší pojistná událost, když mi během jejich práce zateče do domu. Řeší se to z mého pojištění domu nebo musí být pojištěna firma (resp. živnostník), co bude střechu rekonstruovat. Jde např. o situaci, kdy není na střeše krytina (pouze folie) a přes noc naprší do domu.

Děkuji

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bonie*
hodnocení

0x

Když jsem já začínala rekonstrukci, musela jsme mít pojištění domu při rekonstrukkci. Moc tomu nerozumím ale tenkrát jsem pochopila, že je to s ohledem na škody při stavbě, třeba takové jako píšete, no taky to bylo dražší

struzin
hodnocení

ok, děkuji...v podstatě to řeším proto, že švagrovi právě takto střechu rekonstruují a kdyby je sám neupozornil, že se jim podařilo folii na pár místech protrhnout, tak by měl, pokyd by více zapršelo, zřejmě problém...

Jak se to ale řeší, není-li živnostník pojištěn...pak mám asi smůlu, že?

machturbo*

Pak má smůlu ahradí vše "ze svého". je to jeho volba :).

struzin
hodnocení

myslíte jako že by to platil ten živnostník?...ale to bych se s ním nejspíš musel soudit a prokazovat jeho zavinění...no nemalujme čerta na zeď...

machturbo*

ANo, platil, a prokázat zavinění je v tomto případě jednoduché.

machturbo*
hodnocení

0x

Toto by se samozřejmě řešiloé z pojistky toho, kdo rekonstrukci realizuje. Váše úvaha nad modelovou situací je ale mylná. Samotná folie už před deštěm ochrání dostatečně (samozřejmě ale ne trvale).

hop®
hodnocení

0x

Každý rozumný řemeslník má pojistku "na blbost", podobné škody se hradí z této pojistky...

Škody jdou z pojištění odpovědnosti za škody řemeslníka. Ale ne vždy. Může např. nastat, že řemeslník poctivě střechu přikryje folií, ale přijde vichřice, folii to urve a do domu zateče. Řemeslník udělal vše, jak měl a za škodu neodpovídá. Pak nastupuje Vaše pojištění domu.

struzin
hodnocení

ok, díky všem

jabraka*
hodnocení

0x

Ovšem žádná pojišťovna takouvou škodu nezaplatí,dokonce i nepojistí.

JB

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]