Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plot - průmyslové panely na klasické sloupky

Od: abara* odpovědí: 2 změna:

Dají se pozinkované průmyslové panely (bez poplastování) přivařit na klasické sloupky ("kuny")? Tj. použít jako zpevnění stávajícího plaňkového plotu? Máte s tím někdo zkušenost? Nebo bude nezbytné zabetonovat ty příslušné čtvercové sloupky od stejné značky jako průmyslové panely?

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Pole ´pletiva´ lze připevnit na - v podstatě - jakékoli sloupky (na originály je to jen snazší), ale pozink bych určitě nevařil, v místě sváru a jeho bezprostředním okolí zinek shoří a tím zmizí protikorozní úprava. Pole bych přišrouboval...

doplněno 11.07.13 12:07:

Plastové příchytky se používají proto, že pozink degraduje i při styku s ´holým´ železem - ale ty plasty lze nahradit ocelovými příchytkami, jen se pozinkované pole vkládá do plastové či pryžové vložky (něco podobného si z podobného důvodu dělal soused a jako ´mezivrstvu´ použil nastříhanou duši z bicyklu).

A jinak - kari lze pozinkovat a pak mají stejnou trvanlivost jako ta plotová pole.

abara*
hodnocení

Včera jsem ještě došla do jedné výrobny/prodejny, tam mi prodejce ukazoval, že kromě čtverhranných sloupků mají i kulaté a na obojí vyrábí ty plastové úchyty, které se k průmyslovým panelům vyrábějí - jenže pro použití na pozemku s velkými psy, kteří zjistili, že se lze k narušiteli proštípat plaňkama (mám zajištěno nevzhlednými kari sítěmi, které navždy nevydrží bez povrchové úpravy) - mi plastové úchyty celou variantu oplocení degradují na novou a poměrně drahou hračku pro psy - jak jednou omylem zjistí, že to jde rozebrat od těch plastových spojek, bude průšvih. Doufám, že se zde na poradně najde někdo se zkušeností s tímto oplocením.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]