Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak přesně doma řezat plech menších rozměrů?

Od: jkr® odpovědí: 10 změna:

Potřebuji často řezat lakovaný hliníkový nebo pozinkovaný plech do tloušťky max. 1mm.

Pokouším se sehnat nějakou řezačku, abych si plech mohl řezat dle potřeby doma.

Jedná se o plechové desky rozměrů max. 30 x 30 cm, ale může být i míň, minimálně 25 x 25 cm.

Můžete mi poradit, kde se dá tato řezačka koupit?

Teď to řeším nůžkami na plech, ale je to namáhavé a nikdy nedocílím přesnosti řezačky.

Nevím pod čím to hledat na internetu. Stačí mi hobby kvalita a uvidím, jestli mi to bude vyhovovat, díky.

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

2x

Ideální by byly strojní (tabulové) nůžky na plech - ale ta cena... ;) Záleží na množství, zda by se vyplatily.

Můžeš zkusit flexu (s karborundovým či diamantovým kotoučem), ale pokud jde o lakované plechy, bylo by nutné chlazení řezu (jinak by se lak spálil) a navíc, hliník se ´maže´.

Další možnost je cirkula (nebo mafl - přímočará okružka) s kotoučem na hliník (např. vpd.cz/... ), ale tam zase bude problém s pozinkem.

Asi bych volil něco takového - elvin.cz/... - s následným dobroušením hran, samozřejmě existují i levnější varianty...

jkr®
hodnocení

diky za tipy

Neexistuje v Cesku k zakoupeni neco podobneho jako mensi pakova rezacka na plech?

nekde na zahr. webech jsem to vygoogloval, ted to zrovna nemohu najit, to by bylo idealni.

Potrebuji to delat bez hluku a pouziti el. energie.

Jak přesně doma řezat plech menších rozměrů?
jklk

Ruční pákový nůžky jsou. Ale v dnešní době kdo je má tak je nedá... Ale třeba nejdete, po dílnách jich je celkem dost (mívá je údržba ve fabrice)

Jenže tohle je řezačka papíru, presentace.cz/.... Řezačky plechu jsou krapet dražší, koukal jsem že tak od cca 7000.- Kč

jabraka*
hodnocení

2x

Všechny nůžky pákové plech ohnou.Rovný střih jde jen nůžkama padacíma.Pokud jde o tenký plech z měkkého kovu(Al,Cu.)

Lze ho řezat tak,že se rydlem podle pravítka vyreje drážka a plech se podle ní zlomí.Řez se pak zabrousí.

JABRAKA

jkr®
hodnocení

Děkuji moc za tip, vyzkousim.
Zkusím sehnat nejaké rydlo, anebo na test stačí hřebík?
doplněno 11.07.13 10:33:

Tak s tím hřebíkem a ohýbáním to nedopadlo. Zatím zůstávám u nůžek na plech :)

hodnocení

2x

Tady jsou nějaké, a docela levně.

rr-naradi.cz/...

mili3478*
hodnocení

0x

neskousel jste ten hlinik rezat primocarkou melo by to jit

doplněno 10.07.13 14:21:

ja na to pouzivam aku nuzky,

jkr®
hodnocení

A myslíte, že by s tím šel rovně stříhat i 0.6 mm silný plech?

Díky

montgomery*
hodnocení

0x

Doporučil bych toto uni-max.cz/...# Na plechu ovšem z jedné strany zůstane vroubkovyný otisk po tažném kolečku. Na delší rovné střihy to sice zase tak ideální není, ale s trochou cviku...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]