Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
minulý měsíc jsme slavnostně dodělali omítky v rekonstruovaném domě 5+1 + chodby. Jsem rád, vypadají skvěle.
Nadšení mi pouze zkazil jeden návštěvník, který mi řekl, že jsem udělal chybu, když jsem nedal do omítek perlinku, hlavně na místa, kde byly drážky od elektřiny, na rohy atd.
Myslíte, že byla opravdu téměř celá práce na nic nebo to je v pohodě? Nějaké prasklinky už vyskočily, ale v domku budeme bydlet až na jaře, do té doby si myslím, že to dostatečně vypraská, praskliny vytřu nebo vytmelím, potom až vymalujem.
Omítka byla Salith P2. Děkuji
Perlinka - až na výjimky, umožňuje ´zedníkům´ flákat práci na úkor financí investora.
Pokud máte omítky zhotoveny kvalitně, byla by perlinka zbytečným nákladem na jejich zhotovení. Drobné prasklinky nevadí (´zatáhne´ je barva při malování, pokud by se objevily větší, bylo by nejlepší je natáhnout stejnou finální stěrkou (fajnovou), jakou už na stěnách máte.
doplněno 10.07.13 14:13: Pokud zedníci ´umí´ a práci neodbudou, je perlinka nadbytečná... Tak ať to dobře vypadá i nadále.
Uuuuf - Diesel - čím jsem tě (málem) naštval? Já vím, co je perlinka. Má opodstatnění tam, kde lze předpokládat vzájemné pohyby dvou nesourodých zdí (např.) - zachytí tahové síly. Na tu "ytongovou" zeď za linkou - no, budiž (i když nyní takovou konstelaci mám bez perlinky a nic se nehýbe, neděje - už cca 10 let,takže to, snad, i - ťukyťuk, vydrží). Na zpevnění fasády na měkkém podkladu - ano. Ale - pokud jsi z oboru, určitě víš, že dneska cpou perlinku skoro všude - a zbytečně.
Diesel - a jo - teď jsem si všiml, že to podstatné jsem napsal v první větě původní odpovědi - v doplnění už ne.
Ahoj. Dobrý. Ještě bych přidal. Perlinku jsem přidal na omítnutou konstrukci ze dřeva. Např. podhled pod římsou a za okapem. Prostě tam, kde se to může z nějakých důvodů nějak hýbat. Taky na ohozený komín nad střechou. Před 25 lety jsem dával do místa zazděných dveří v dřevěné stěně rabicku. Okolo byl natlučen rákos. V domě z 30tých let. Omítka a štuk drží bez problémů dodnes. Perlinka je snažší na použití.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.