Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
mám takový problém, chtěla bych připojit pračku ke kuchyňskému dřezu a to jak vodu tak i odpad, je to nějak možné? Prosím poraďte.
Mockrát děkuji
Abbasová
Odpad je snadný, dělají se sifony s odbočkou na pračku. Přívod vody záleží, jak máte řešenu baterii. Pokud zabudovanou ve dřezu, tak snadno odbočením. Pokud ještě ve zdi, tak se musí sekat.
Baterii mám ve dřezu - a jak se prosím jmenuje ta odbočka k přívodu vody? Nebo kdybyste měl nějaký odkaz na něco takového.
Moc děkuji
Baterii máte pravděpodobně připojenou přes uzávěry, takzvané roháčky. Stačí zavřít přívod vody ke dřezu, roháček pro studenou vodu vyšroubovat a místo něj našroubovat " pračkoroháček" (s připraveným těsněním), na který pak napojíte zpět hadičku od baterie a máte zároveň i uzavíratelný přívod k pračce...
To bez urážky bude spíš práce pro chlapa. Pod dřezem povedou takové kovem opletené tlakové hadice. Ta se studenou vodou se rozpojí a vloží se T odbočka, možná i spojka + případná redeukce na pračku + ventil (přívod do pračky by měl jít zastavit) . Ale může to být 1/2", nebo 3/4". Vše se musí koupit podle toho co tam máte. Je potřeba předem zavřít přívod vody, vše dělat pečlivě a dobře utěsnit. Manželce bych to tedy nesvěřil.
Takovouhle věc vůbec neřešte. Sjednejte si instalatera. Ten příjde, zkoukne, domluví a informuje, jak bude tuto situaci řešit. Co musí dokoupit, kolik to bude stát a kdy to bude hotovo a za kolik. Nemáte šanci toto vyřešit a správně namontovat, aniž byste utírala kapající spoje a řešila smrad ze dřezu. Na takové věci jsou instalateři. Odhadem 300-500kč?
Zadejte do Gůglu: instalater levně a jméno města. A je to!
Jasněže to půjde. Na dřez, na odpad i vodu, mám napojenou pračku a myčku taky. V pohodě.
odpad sagittarius.cz/...
a přívod vody viz "pračkoroháček"mám takhle napojenou myčku v kuchyni
Zdravím, my máme klasickou vodovodní baterii a máme tam namontováno tohle, ale ne vždy to vyhovuje z hlediska délky (posunutí raménka baterie).
Tohle řešení už zmiňoval "dexx", ale přiznejme si, že z estetického hlediska je to s připojenou hadicí hnus, velebnosti...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.