Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Výpočet mateřské

Od: duoldik odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, prosím kdo by mohl odpovědět?! Jem v 3 týdnu na ryzikovým mateřství, takže na marodce! V zaměstnávání jsem si vydělávala 14000,-Kč hrubého. Do nástupu na mateřskou mi tedy chybí 8 měsíců! Jak vysoká budem má mateřská po nástupu na mateřskou? Děkuji moc.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Na Vaši otázku nelze odpovědět bez uvedení vyměřovacích základů (hrubých mezd) za období 12 měsíců před měsícem, v němž jste onemocněla (rozhodné období), a bez toho, že byste uvedla počet vyloučených dnů (dny, za které jste v rozhodném období byla nemocná nebo měla ošetřování člena rodiny) v rozh.období. To za předpokladu, že jste celou dobu byla zaměstnaná.

Pokud jste na rizikovém těhotenství, pravděpodobně budete na neschopence až do 6. týdne před očekávaným datem porodu (určí lékař). Pak budete pobírat eněžitou pomoc v mateřství, a to 28 týdnů (pokud to nebudou dvojčata :)).

Za předpokladu, že jste 12 měsíců před nástupem na nemoc měla měsíčně 14000 a žádné vyloučené doby, bude Vaše nemocenská dělat od 15. do 30. dne celkem 3980,-Kč, od 31. do 60. dne 8220,- Kč a od 61. dne nemoci 8970 Kč měsíčně. Peněžitá pomoc v mateřství bude 9690 Kč měsíčně.

drroman*
hodnocení

0x

Dokud nepůjdeš na mateřskou tak máš nemocenskou,přesně ti to řekne účetní ve firmě,jinak je něco tady

babyonline.cz/...

drroman*
hodnocení

0x

lidka*
hodnocení

0x

Také jsem našla odkaz, kde je i výpočet mateřské, ale i další rady, které se Vám budou určitě hodit. *houpy*

miminko.estranky.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]