Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plochá střecha - podhledy zevnitř

Od: bimbo1529* odpovědí: 3 změna:

Dobrý den, renovujeme starší domek a uplynulých parních dnech se zjistil, že v části domu, pod plochou střechou (terasa), kde jsem udělal zevnitř v místnostech zateplení, se mi na vnitřní straně parozábrany vytvořilo hodně vlhkosti. Zatím nemám připevněné SDK a skladba je od vnitřku - parozábrana, rošt z CD, vata 20 cm, 5 cm mezera a strop. Z čeho se skládá střecha jsem nezjišťoval, na povrchu je položená lepenka. Rozhodně nechci zakládat nové "vlákno", ale v pročítaných obdobných dotazech se neustále řeší jen kondenzace při mrazech - aspoň jsem jiný dotaz nenašel. V domě se zatím netopí, z mokrých procesů se dělali omítky a podlahy a od té domy je dům neustále větraný (3 měsíce). Předem děkuji za rady nebo za odkazy na podobné již řešené dotazy.

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Není divu,že voda kondenzuje pod plechem,nebo jinou vrstvou izolace na střeše.Dokonce se nemusí jednat o zimní období,záleží na rosném bodu v místě kondenzace.Toto se tvoří obzvláště při tepelné izolaci zevnitř.Dokonce se zvlhlá izolace stává neúčinnou.Jediný způsob nápravy je izolace na nejstudenější straně a pak oddělení prostoru parozábranou.

JABRAKA

luke237
hodnocení

0x

Vsechno to bude otazka rosneho bodu. Proste uvnitr mate vyrazne chladneji nez zvenku a tak je to stejna situace jako v zimu, kdyz je venku zima, uvnitr teplo a vy byste mel parozabranu na venkovni zdi misto uvnitr.

Jen se chci ujistit, ze mate tu kondenzaci na te SPODNI strane parozabrany (smerem do mistnosti) a ne na HORNI (smerem k izolaci)?

V kazdem pripade vas dotaz je prilis specializovany pro zdejsi poradnu. Zkuste se obratit na odbornejsi forum (napr. TZB-info. Tam jsou lide, co dokazi i spocitat rosny pod na zaklade skladby vaseho stropu a strechy.

bimbo1529*
hodnocení

Dobrý den, špatně jsem to v dotazu popsal, ale tu vlhkost mám na straně k izolaci.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]