Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, renovujeme starší domek a uplynulých parních dnech se zjistil, že v části domu, pod plochou střechou (terasa), kde jsem udělal zevnitř v místnostech zateplení, se mi na vnitřní straně parozábrany vytvořilo hodně vlhkosti. Zatím nemám připevněné SDK a skladba je od vnitřku - parozábrana, rošt z CD, vata 20 cm, 5 cm mezera a strop. Z čeho se skládá střecha jsem nezjišťoval, na povrchu je položená lepenka. Rozhodně nechci zakládat nové "vlákno", ale v pročítaných obdobných dotazech se neustále řeší jen kondenzace při mrazech - aspoň jsem jiný dotaz nenašel. V domě se zatím netopí, z mokrých procesů se dělali omítky a podlahy a od té domy je dům neustále větraný (3 měsíce). Předem děkuji za rady nebo za odkazy na podobné již řešené dotazy.
Není divu,že voda kondenzuje pod plechem,nebo jinou vrstvou izolace na střeše.Dokonce se nemusí jednat o zimní období,záleží na rosném bodu v místě kondenzace.Toto se tvoří obzvláště při tepelné izolaci zevnitř.Dokonce se zvlhlá izolace stává neúčinnou.Jediný způsob nápravy je izolace na nejstudenější straně a pak oddělení prostoru parozábranou.
JABRAKA
Vsechno to bude otazka rosneho bodu. Proste uvnitr mate vyrazne chladneji nez zvenku a tak je to stejna situace jako v zimu, kdyz je venku zima, uvnitr teplo a vy byste mel parozabranu na venkovni zdi misto uvnitr.
Jen se chci ujistit, ze mate tu kondenzaci na te SPODNI strane parozabrany (smerem do mistnosti) a ne na HORNI (smerem k izolaci)?
V kazdem pripade vas dotaz je prilis specializovany pro zdejsi poradnu. Zkuste se obratit na odbornejsi forum (napr. TZB-info. Tam jsou lide, co dokazi i spocitat rosny pod na zaklade skladby vaseho stropu a strechy.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.