Nejste přihlášen/a.
Prosím o radu. Pustil jsem se do zámkové dlažby svépomocí. Bohužel ne moc úspěšně, zabetonované obrubníky se nepovedlo udělat moc přesně a tak mi mezi řadou dlažby a obrubníkem zbývá mezera cca 2 cm (šířka chodníku 2 cm). Poradíte co s t ím? Na nějaké dořezávání kousků je ta mezera moc malá. Napadlo mě buď mezeru dosypat štěrkem nebo dobetonovat. Co myslíte že by bylo stavařsky správně, nebo jsou na tom nějaké fígly?
Začněte z jedné strany půlkou (řezanou či koupenou, podle tvaru a směru dlažby) a na druhé straně doříznete "větší půlku", je to jednodušší a bude to vypadat lépe než dořez 2cm...
doplněno 06.07.13 09:25:... bude to sice o něco více práce, ale asi neděláte chodníček jen na chvíli, budete po něm chodit a koukat na něj roky...
doplněno 07.07.13 12:18:Olafe, nebude "pořád" dořezávat 2cm. Bylo by ale dobré, aby tazatel upřesnil tvar dlažby, v případě že má"íčka" neboli "kosti", tak i plánovaný směr pokládky. JInak se fakt bavíme o ... ničem.
čtu to pořád dokola a nějak nechápu. pokud to bude dlažba ve tvaru íčka, tak pořád bude dořezávat ty dva cm. pokud by to byla například dlažba 11 x 22cm, tak jako že by zakládal každou stranu řízlou a tím pádem by se mu řezala lépe druhá strana? to je hodně pracné. na štípačce se ty dvoucentimetrové kvantlíky sekaj jak Baťa cvičky a pohledově to vypadá úplně normálně. ono rozměřit obrubníky tak,aby to vyšlo bez dořezu, je kumšt a pokud jsou rohy do pravého úhlu,tak o to horší. samozřejmě chodníček je jednodušší,ale začátečník to zjistí pozdě, že si má nejdříve změřit dlažbu poskládanou nanečisto na zemi, jakto bude vycházet na těch třeba 90 cm.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.