Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak vyprat antuku z (polo)bílého oblečení?

Od: matyas* odpovědí: 7 změna:

Zdravím!

pro začátek bych chtěl uvéds, že jsem kluk :). Teď ale k problému. Včera jsem dostal krásné šortky na tenis Nike. Jsou černé, akorát na stranách mají dva bílé pruhy. Měl jsem radost, a protože hraji tenis závodně, šel jsem je hned vyzkoušet. Hádejte, co se nestalo. Podlouzly mi nohy a já ty bílé pruhy dokonaje umazal od antuky :(. Chtěl jsem se tedy zeptat hlavně dam (popř. i pánů), kteří s tím mají nějaké zkušenosti (od manželů, přítelů), zda nevíte nějaký trik, jak z toho tu antuku dostat. Vím, že bude máma smutná, že jsem to hned umazal a nevidím důvod, proč by to měla prát ona když jsem to ušpinil já.

Díky za odpověď

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hahanaj*
hodnocení

0x

snadná rad koupit BÍLÉ Savo na praní a šortky v něm vyprat - pozor nezaměnit se žlutou láhví sava

matyas*
hodnocení

Díky za odpověď

myslíte toto: savo.eu/...?

A nebude vadit, že ty šortky jsou černé, mají je ń bílé pruhy?

matyas*
hodnocení

Odpovíte prosím?

Jinak nějaké další nápady

hahanaj*

ano ,přesně toto savo používám - látka se nezabarví vůbec nevadí, že je černá a bílá

mowla*
hodnocení

0x

Antuka není ´chemické´ zabarvení, ale mechanické, jedná se o jemný prach, takže chemikálie nepomohou...

Šortky ještě před namočení důkladně vyčisti vysavačem (na co největší výkon a vysaj nejen lampasy, ale celé kalhoty). Pak už jen důkladně máchat (lépe asi ručně, než v pračce) a máchat a máchat... ;) Kvalita vyčištění závisí na látce (čím hrubší a soudržnější vlákna, tím lépe - ´umělohmotné´ tkaniny jdou lépe, než jemná bavlna), takže uvidíš.

doplněno 05.07.13 11:53:

Jak píšu - jak nakolik půjdou šortky vyčistit závisí na jejich materiálu - a ten neznám... Každopádně ti nic jiného, než se pokusit kalhoty vyčistit, nezbývá - takže uvidíš... No - ale pokud výrobce počítal s tím, že tenisové šortky budou lidé používat ke hraní tenisu i na antuce, mělo by to jít ´slušně´.

matyas*
hodnocení

OK, díky. Myslíte, že ta antuka pujde dolu celá? Doufám, že nezůstanou stopy :(

ondysovec
hodnocení

0x

Dobrý den,

já si pravděpodobně klekl s jeansy na antuku a ted tam mam stopu, ze ani vanish nepomuze :(

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]