Nejste přihlášen/a.
Zdravím!
pro začátek bych chtěl uvéds, že jsem kluk . Teď ale k problému. Včera jsem dostal krásné šortky na tenis Nike. Jsou černé, akorát na stranách mají dva bílé pruhy. Měl jsem radost, a protože hraji tenis závodně, šel jsem je hned vyzkoušet. Hádejte, co se nestalo. Podlouzly mi nohy a já ty bílé pruhy dokonaje umazal od antuky
. Chtěl jsem se tedy zeptat hlavně dam (popř. i pánů), kteří s tím mají nějaké zkušenosti (od manželů, přítelů), zda nevíte nějaký trik, jak z toho tu antuku dostat. Vím, že bude máma smutná, že jsem to hned umazal a nevidím důvod, proč by to měla prát ona když jsem to ušpinil já.
Díky za odpověď
snadná rad koupit BÍLÉ Savo na praní a šortky v něm vyprat - pozor nezaměnit se žlutou láhví sava
Díky za odpověď
myslíte toto: savo.eu/...?
A nebude vadit, že ty šortky jsou černé, mají je ń bílé pruhy?
Antuka není ´chemické´ zabarvení, ale mechanické, jedná se o jemný prach, takže chemikálie nepomohou...
Šortky ještě před namočení důkladně vyčisti vysavačem (na co největší výkon a vysaj nejen lampasy, ale celé kalhoty). Pak už jen důkladně máchat (lépe asi ručně, než v pračce) a máchat a máchat... Kvalita vyčištění závisí na látce (čím hrubší a soudržnější vlákna, tím lépe - ´umělohmotné´ tkaniny jdou lépe, než jemná bavlna), takže uvidíš.
Jak píšu - jak nakolik půjdou šortky vyčistit závisí na jejich materiálu - a ten neznám... Každopádně ti nic jiného, než se pokusit kalhoty vyčistit, nezbývá - takže uvidíš... No - ale pokud výrobce počítal s tím, že tenisové šortky budou lidé používat ke hraní tenisu i na antuce, mělo by to jít ´slušně´.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.