Nejste přihlášen/a.
Nový a starý beton se nespojí. Ale pokud ten nový bude dobře udělaný, bude pevně ležet na tom starém.
Já používám tuhle metodu:
Jestli se spojí starý beton nevím, ale opravuji i rohy schodů a drží to desítky let. Základem je dobrý cement a dobré vyzrání betonu. Stalo se mi také, že beton zbělal jako vápno a dal se drolit.Starý beton nebo kámen vydrhnu vodou kartáčem do čista. Ještě na mokrý povrch vetřu řídkou cementovou kaši s jemným pískem.Pak připravím beton přiměřené hrubosti písku podle tloušťky přidávaného betonu.Při betonování se snažím beton promíchávat s cementovou kaší.Povrch betonu posypávám sítkem cementem a uhladím. Oprava betonu se má dělat ve stímu a je ho třěba kropit a přikrývat pytlovinou igelitem a pod. Oprava má mít šedozelenou barvu jako nový beton. Ještě jsem zapoměl na písek. Ten musíte vyprat od bláta mravenců dřívek a pod. Výsledek je úměrný pečlivosti. Zkoušel jsem používat penetraci, ale déšť mi opravený beton smyl.
Jak píše Jariel.
Jinak on se spojí ,ale záleží na čistotě jak je styčná plocha čistá!Ale ten spoj není nikdy tak pevný jak když je vybetonováno vcelku!U nosných dílů (v malém,pkd to někdo nude dělat na domečku) např monolitický překlad nad okny,se musí vylít najednou!
Pkd je to nutné tak vyvrtat díry,zarazit roxory a pak dobetonovatRoxory pomohou lepšímu spojení!
doplněno 05.07.13 17:29:To Jabraka - beton se lije nebo se dělá jak píšete ( a to jen většinou podkladní,který se nafouká turbosolem nebo nakolečkuje a pak jak...),ale hustota (zda suchá směs nebo vyloženě "polívka") záleží na tom co je potřeba dobetonovat!
Po očištění starého betonu lze použít kontaktní můstek,což je určitý způsob penetrace,a nasypat beton nový.Ideální je pokud možná silnější desku.Jestli bude více zatěžována,použít i KARI síť.-Podotýkám,že nový beton se nelije,ale udusá se polosuchá směs,která se postupně zvlhčuje kropením.
JABRAKA
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.