Nejste přihlášen/a.
Dobrý den chci se zeptat žil jsem s družkou 17 let v roce 2009 otec prodal byt a pujčil mi na koupi domu polovinu v tom daném roce jsme koupily dům na půl s družkou pak sme měli fin. problémy já nepracoval a tak mi družka navrhla prodat jí půlku v roce 2011 a já vjeřil tak se stala vlastníkem v roce 2012 v červenci mě od tud vyhodila a snaží se mě zrušit pobyt a dokonce mne odmítá vydat mé a otcovy věci mohu s tím něco udělat? navrátit smlouvu asi né i když bych jí vrátil ty finance za odprodej poloviny domu, ale mám nárok získat část když jsme do 2012 července žily ve společné domácnosti od roku 1996?
ano prodal jsem jí polovinu v roce 2011 v lednu ale za směšnou částku nečekal jsem že po 17 letech udělá na mne podvod mám i teď nárok na nějakou část když jsme spolem žily až do 17.7. 2012
no nevím no přeci mám nárok podle zákona když z někým žiju 17 let a něco jsme pořídily tak mám přeci nárok na část věcí, a to nemluvím že na nějaké věci mám od nich ůčtenky , ale zbývající věci jsme kupovaly a splácely společně
Druh-družka neaše zákony neznají - takže to ber, jakobys žil 17 let s kamarádem.
Teď ti zbývá se s družkou dohodnout na rozdělení společně pořízených věcí - a pokud se nedohodnete, řešit nedohodu občanskoprávním soudním sporem.
Pokud jde o prodej poloviny domu, můžeš se, opět občanskoprávní žalobou, pokusit zpochybnit (zneplatnit) smlouvu o prodeji - a záleží na formulaci smlouvy (kterou nikdo z nás nezná), zda můžeš uspět.
Každopádně kontaktuj právníka a poraď se s ním o svých možnostech (a taky o tom, kolik by takové snažení stálo - soud ani právník nejsou zdarma), tady - bez znalosti přesných podmínek prodejní smlouvy a dalších informací, ti zřejmě opravdu fundovaně nebude schopen poradit nikdo.
V tom máte částečně pravdu. Nezáleží sice na tom, jak dlouho s někým žijete, ale pokud jste pořídil některou část majetku pořídil ze svých prostředků, tak máte na něj nárok, protože je váš. Musíte to ovšem dokázat. Pokud nebude vaše bývalá přítelkyně ochotna tyto věci vydat, nezbývá, než obrátit se na policii, případně na soud. Váš příběh může být varováním pro ty, kteří říkají, že žádný "papír" k soužití nepotřebují a preferují žití tzv. "na hromádce". Kdybyste uzavřeli sňatek, tak po rozvodu by se řešily věci zcela jinak.
Já si myslím, že zákon zohledňuje to, jak bylo něco nabyto. Jestli jste nepracoval a družka vás živila, šatila, hradila energie a ještě vybavila domácnost, o čem je pak řeč? O jakém podtrhu?
né pracoval sem platil sem energii a vodu no prostě celé inkaso a ještě ktomu sem jí přispíval na ůčet na hypotéku
doplněno 05.07.13 09:03:a to máme spolem ještě 2 děti, a také by mě zajímalo jestly mám nárok když podala na mne udajné domácí násilý kdy samozřejmě sem byl sproštěn obžaloby v plném rozsahu a ukázalo se že si vymýšlela , mám nárok žádat veškeré výdaje za tenhle soud?
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.