Nejste přihlášen/a.
Dobrý den. Mám úplně novou myčku Beko. Čtrnáct dní bylo nádobí v pohodě a skleničky lesklé. Nyní na všem zůstává matný povlak a jsou po uschnutí zřetelně viditelné zaschlé kapky šedé barvy. Prostě hrůza. Už jsem vyzkoušela několik programů. V návodu není tento problém popisován. Leštidlo jsem doplnila, je plná nádržka, používám tablety Calgonit finish. Koupila jsem je v Tesku v akci. Mám nepříjemný pocit, že jsou asi prošlé lhůtou. Mám vztek, protože nádobí vyndávám špinavější, než jsem ho tam dala. Máte někdo tuto zkušenost a víte, proč se tomu tak děje? Děkuji za rady.
99% si koupí to nejlevnější a ejhle levné stroje nemají program na tablety...
Nakonec i s tabletama musí být v myčce sůl...
Hangar, omlouvám se, ale moje myčka nejlevnější nebyla, program na tablety tam samozřejmě je, sůl v myčce také mám, přesně podle návodu. Naopak, dříve jsme měla obyčejnou myčku Zanussi, která nebyla ani zdaleka tak sofistikovaná, jako je tato, a myla několik let bez potíží. Asi jste se v tomto případě hodně "sekl" v úsudku, neboť co já vím, tak do každé myčky můžete dávat jak tablety, tak prášek .
Tak to víte suzymon velice mylnou informaci, popravdě budu více věřit 3dennímu školení od miele a aeg než "informaci"
Asi si někdo řekne že jsem na hlavu ale je již oficiálně řečeno snad každým alespoň trochu solidním výrobcem jednoduchý vzorec.
Tablety=špatné mytí, leštidlové problémy...atd.
Nakonec jako laik to poznáte celkem snadno, veškeré lépe vybavané stroje prodlouží program kvůli tablet o 10-30 min.
30% poruch mytí anebo chyby s ním spojené se ztratí výhozem tablet a použitím staré klasiky 3+1 .
Něvětší zvěrstvo jsou gelosračky které dnes dokáží v myčkách nad 20tis zalepit všechna 3 optočidla...
doplněno 02.07.13 22:43:Pokud máte vodu ze studny a tvrdou je pro tyto případy posán postup v návodu, pokud ne tak...beko.
Už tady byl několikrát zmiňován ocet. Mám leštidlo už nějakou dobu, snad 2 roky, ale opravdu ocet je lepší. U leštidla se mi stávalo, že sklo bylo jakoby mléčné. Uvědomuji si, že tenkrát jsem dostala jako dárek tablety. A těm se leštidlo nelíbilo. V té době jsem se naučila dávat ocet. A ten dávám místo leštidla dodones. Flaška leštidla do poloviny plná stále stoji a je mi jí líto vyhodit. Ale vyhodím ji. Také myji cca 3x za týden. Já bych dala do prázdné myčky prášek, místo leštidla ocet a myčku bych pustila na nejdelší program s nejteplejší vodou a takhle bych ji nechala vyčistit. Možná jednu sklenici, pro kontrolu. Bych dala já.
Ahoj babko. Tu myčku mám asi pět týdnů, je úplně nová, nemůže být tedy zanešená. Mám šílený vztek. Tu starou Zanussku jsem ještě nevyhodila, mám ji v altánu, slouží jako stolek pod kytky. Už jsem tady kvůli ní psala, přestala ohřívat vodu, ale když už jsem koupila tu druhou, tak jsem to nevydržela a znovu ji zapnula a začala zase ohřívat. Jenomže bylo pozdě. Skusím to s tím octem. Ale píší tam, že se ocet nemá používat, pouze to pitomé leštidlo. Ale mám ještě jednu možnost. Vnutili mi při prodeji, abych si zaplatila tu pojistku na pět let. Byla drahá, něco kolem dvou tisíc, ale říkali, že pokud bych měla nějaký problém, prý okamžitě přijede ten technik a bez kecání závadu odstraní. Tak já po neděli zatelefonuji a budu vidět, co se bude dít. Pak budu informovat.
doplněno 03.07.13 20:43:A ano, sklo je mléčné a skleněné pokličky také a všechno vypadá strašně ušmudlaně, protože to je matné. Jakoby na všem byl nějaký bílý povlak. Kromě hrnců, ale to je asi normální, na nich to není tak vidět.
Leštidlo nepoužívám vůbec. Zkus místo tablet používat prášek a vyzkoušet menší množství. Taky to může být způsobeno samotným nádobím - některé starší nebo méně kvalitní sklo ten mycí prostředek rozežere a zmatní.
Díky jethro, já tam neustále dolévala to leštidlo, asi to byla chyba. Ale tak to píšou v tom návodu, že prý když se nádobí neumyje dobře, asi chbí leštidlo. Jinak nádobí nekvalitní nemám, protože když skleničky umyji v ruce, tak se lesknou jako obvykle. Zkusím tedy bez leštidla a koupím ten prášek. Pak napíši, jak to dopadlo.
doplněno 02.07.13 20:38:A navíc mám všechny skleničky křišťálové. nerada piji z obyčejných skleniček. Vydržím to, když jsem někde na návštěvě, přece nebudu vyžadovat křišťál, ale doma mám pouze toto sklo.
Ha! Pokud se jedná o opravdový křišťál, tj.>20% PbO, tak výrobce mytí v myčce nedoporučuje, právě pro možnost ztráty lesku
doplněno 02.07.13 20:59:Teda on Moser (v odkazu) sice dělá bezolovnatý křišťál, ale pro ten olovnatý to platí tím spíš.
Ano, je to olovnatý křišťál. Koupila jsem si všechny skleničky v Poděbradech, kde bydlím. Jsem na toto sklo zvyklá dlouhá léta. Ale je divné, že v té myčce, co jsem měla dříve, problémy nebyly. Nebo možná byly, ale nepatrné, takže jsem si toho zas až tak nevšima. Ale to, co vytahuji z myčky nyní, to je hnus. Já mám podezření na ty tablety. normálně je nekupuji v Tesku, ale v místní drogerii. Jenomže jsem tam náhodou byla a nechala se zlákat cenou. Stojí za h...no, ty tablety. Zítra koupím jiné.
Pinkulinka, kapsle Jar se mi zdají předražené a navíc nevěřím v jejich účinnost. Kdysi jsem na Jar nedala dopustit, kupovala jsem ho na ruční mytí, dnes už bych ho nekoupila, jeho kvalita se velice zhoršila. Nyní kupuji pouze značku Amway. Sice za litr zaplatím kolem tří stovek, ale je to opravdový koncentrát, který si naředím dle potřeby a vydrží mi na dost dlouho. V obchodech to neprodávají, objednávám si to přes sousedku.
Já používám pouze tablety, sůl jsme nekoupila ani nepamatuju, leštidlo také ne. Sůl ale nedávám proto, protože máme vodu kojenecké kvality a nedělají se ani po ltech usazeniny - např rychlovarná knovice, kde by to fakt bylo vidět, nemá po 8mi letech ani ň.
Kupovala jsem různé značky ale mile mne překvapily tablety do myčky v lidlu. Tablety Colgonit, kupované v německu myjou úplně jinak než naše Prošlá lhůta u tablet nevadí, to neřešte.
Někdy jde také o přeplněnou myčku, špatně uložené nádobí a někdy i o zašpiněné sítko.
doplněno 02.07.13 21:08:A jednou, ještě ve staré myčce, jsem také řešila proč je nádobí pořád upatlané a bylo tam nějaké smetí v horním rameni
doplněno 02.07.13 21:31: Opravdu překlep, jsem slepá jak patrona patří tam a
Voda ze studny... njn, tak je přeci jasný,já jen psala, proč nedávám.
Sítko nemyju skoro vůbec, ani když je něco s mákem či špenátem.
Jo a tím leštidlem se dobře otírají kachličky v koupelně
Akorát nevím jak se to v tom lidlu jmenuje, to doma přesypávám. Je to nějaká jejich značka.
Bonie, všechno jsem prohlédla, sítko vymývám po každém použití myčky, ale mám vodo tvrdou ze studně, tudíž se bez soli neobejdu. Asi to bude také tím leštidlem. Čím víc jsem zvyšovala tím kolečkem jeho účinnost, tím to bylo horší. V tom případě ale v tom návodu blekotají nesmysly. Jinak zkusím koupit ty Calgonit. Předpokládám, že to byl překlep. Nebo se opravdu jmenují Colgonit? Jo, a to s Vámi souhlasím na sto procent. To, co se dováží k nám, je mnohem horší kvality, i když je značka stejná.
nerad bych blekotal nesmysly, ale myslím, že horší účinnost pracích prášků a tablet do myčky jde vruku vruce s naší legislativou (předpisy) o omezování fostátů - takže v okolních státech do toho můžou "bušit" víc a lépe to myje - na úkor přírody. Dřív jsem se o to zajímal a takhle to bylo. Co se změnilo za posledních x let, ale nevím
Tak nesmysly blekotám i já. Právě jsem si uvědomila, že mi bonie radila ten Calgonit a já husa odepsala, že si ho koupím a přitom to jsou právě tablety Calgonit, jen to přejmenovali na Finich. Je to tam doslova napsané, že prý se Calgonit nyní jmenuje Finich. Prodali to.
Myslím, že vyvrátím výše uvedené. Nová myčka mi začala šednout sklenice, ty samé sklenice a ta samá sůl, ta samá naše tvrdá voda a ty samé tablety z Lídlu, které jsem do staré myčky, která měla jen jeden program na asi dvě hodiny, dávala deset let a tam se mi to nikdy nestalo. Sklenice (všechny) levné, drahé, nové,staré, všechny mají stejný šedý povlak, nikdy jsem nic takového neviděla, který lze snadno umýt jarem, zato na nožích se objevily mapy, které už umýt ani vyleštit nelze! Nemůžu na to přijít, zkusila jsem poprvé v životě použít leštidlo, ale je to stejné,ne li horší, víc ani míň leštidla není rozdíl. Pomůže půl lahve octa a vysoká teplota na nejdelší program, ale přece nemůžu pokaždé přidávat půl lahve octa? Ten ocet musím přidat až když to jede, jinak asi spodem vyteče a zázrak se nestane.Někdy se však nestane ani tak. Kdybych to věděla, starou myčku Indesit bych neprodávala, i když byla hlučnější, myla perfektně.
Tak koukám, že jsem tuto otázku kdysi založila a pak jsem nepodala vysvětlení. Bylo to totiž tím, že myčka nebyla seřízená. Myslím tím tvrdost vody. Pak jsem zavolala jejich technika a on to seřídil a od té doby myčka myje jak má. Tedy dobře a nádobí je opět lesklé a čisté. A koukám, že už ji mám tři roky.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.