Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak z kralikarny udelat detsky domek?

Od: bohemian* odpovědí: 11 změna:

Dobrý den, z bývalé zděné králíkárny, která nám stojí na zahradě, bych rád udělal dětský domek. Můj dotaz je, jak nejjednodušeji udělat podlahu? Nyní jsou tam zapuštěné nějaké cihly a zemina. Můžu koupit nějakou betonovou směs a jendoduše to vylejt nebo to vyžaduje nějakou lepší přípravu? Nejde mi o nic super, chci se jen zbavit bordelu po králících (pár let tam nejsou) a udělat to pro děti trošku použitelné. Chodit tam samozřejmě budou normálně v botech a žádnou další (nášlapnou) vrstvu tam dávat nebudu. Pokud stačí jen nějaká směs, můžete mi dát i konkrétní odkaz třeba na stavba-online.cz?

Jak je vidět, nejsem žádný zedník, takže můj druhý (asi stupidní) dotaz je, když obouchám zdi na cihlu, jak potom udělám omítku? Co si k tomu mám koupit? Opět mi jde o maximálně jednoduchý postup. Výsledek by měl odpovídat účelu použití. Děkuji!

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

kvetka*
hodnocení

1x

Promiňte mi prosím, já bych do dětského domku z bývalé králíkárny nešla ..

I když - jak zmiňujete - je několik let nefunkční, tak roky v ní králíci žili, se svým čůráním i bobkama, to místo musí být promořené králičinou. Já nevím co všechno ta králičina obnáší, ale selský rozum mi říká, že tudy ne-e.*hi*

bohemian*
hodnocení

V pohodě, to je věc, kterou bych určitě nechtěl zanedbat, nicméně když se to celý obouchá, nově nahodí, vybetonuje, tak to snad bude stačit?

Myslím, že to je jako dehet v komínu. Můžete cihly obouchat, dat novou omítku a za týdnů to tím prosakne z vnitřku cihly. Procurana není jen podlaha, ale i zdi. Když si vzpomenu na kralikarnu doma, dřevěná, natrena, používaná cca 8 let... Tak byla prokalena durch.
Pro děti to nedělejte. Na kompost dobrý, na sklad nářadí možná, ale jako "obydli" a inhalovat v tom ten vzduch... To ne.
kvetka*

Jsem městskej člověk a na venkově žiju teprve 15 let.. od mých 40ti. V lesích po okolí jsou zasypávaný cesty odpadníma cihlama a sutí - no hnus, ale toho se zrovna tato otázka netýká. Co jsem tak odpozorovala, tak vesničan by nikdy cihly (potažmo stavby) po zvířatech nepoužil. Na nic. A to je pro mě hodně závazný, protože zkušenosti, co jsem v životě na venkově nabyla, říkají - použij všechno vždycky na cokoli.. ( píšu jak trotl, kdyžtak dovysvětlím..)

bohemian*
hodnocení

Nepochopil jsem, co vlastně doporučujete...

kvetka*

Aha, prostě bych do takové akce vůbec nešla. Jak tady někdo zmiňoval - uskladnila bych v bývalé zděné králíkárně nářadí a všechno možné, ale pro děti bych jí neupravovla. Omlouvám se Vám protože k mému přístupu nemám žádné kvalifikované znalosti, jen odpozorované z okolí na vesnici.

: @kvetka

právě proto bude pán dělat novou podlahu, kde nezbude po králicích ani památky,znovu vymalovat nebo nahodit a pohoda.. nevidím v tom nic závadného..jinak ohledně stavbařiny radit nebudu sama jsem samouk a laik *smich*
kvetka*

Kytičko, nemám informace ani vědomosti, fakt, ale prostě dětem bych z bývalé zděné králíkárny domek na hraní nenechala udělat*stop*, mi přijde, že to prostředí musí být zamořený jejich různýma mikro-tiplicema, je to iracionální, já vím *smich*

paldas*
hodnocení

0x

Nevím jak ostatní rádcové, nám děda když sme byli mali caparti udělal z domku pro kaceny domeček pro nás. Nova prkena podlaha novy omítky a i dnes po 15ti letech nic neprocuchlo. Takže za me jim domeček udelejte

Jak z kralikarny udelat detsky domek?

bohemian*
hodnocení

Tuhle diskuzi jsem teda nečekal... :) Cožpak si mnoho dětí nehraje přímo s králíky? Možná změním názor, až to obouchám a uvidím víc dovnitř, ale pokud nenajdu klubka červů přežívající v cihlách, tak bych do toho šel. Spousta lidí má doma kočky a toxoplasmosu ani neřeší. My ano, sousedovic kočky pravidelně plašíme, aby nám nekadili na zahradě, toxoplasmosa je běžná a většinou nic nezpůsobí, ale může mít i velice závažné důsledky pro člověka.

Raději bych tedy radu ohledně toho materiálu a stavebního postupu. Ale děkuji za všechny názory.

pekarekmilos11l

S materiálem vám taky bohužel neporadím, neboť nemám zkušenost, ale taky stejně jako vy nechápu přístup některých rádců. Co na tom, že tam dříve bydleli králíci? Budí to ve mě dojem, že dneska jsou lidi zhýčkaní čím dál tím více, vždyť člověk žil v přírodě odjakživa a dětem trošku přírody taky neuškodí...alespoň budou trošku odolnější.:) Problém je asi taky v tom, že - jak sám píšete - dneska si děti s králíky a jinými zvířaty moc nehrají, protože je znají nanejvýš z obrázku, což je škoda. Jinak u králíka záleží samozřejmě na každém jedinci, ale jedná se o docela čistotné zvíře a když vezmu v potaz to, že někteří mají třeba kočky a psy i na gaučích nebo s nima dokonce spí, tak by tohle přece nemělo vůbec vadit.

Nová podlaha je nutná, co jde je potřeba umýt, vymést pavučiny atd., já myslím, že děti budou mít radost a za mě jim určitě domeček udělejte.

Na okraj, sám taky králíky mám, tak snad vím, jak ty jejich kotce vypadají.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]