Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
při rekonstrukci bytu chceme vyměnit topení. Topenář navrhnul, aby se zazdily výklenky na topení a topení se tím pádem udělalo vysunuté do místnosti- že je velký únik tepla výklenky- dům je starý nezateplený, u výklenků zeď tlustá asi 30cm. Topení se u nás rozpočítává na plochu. Jsem z toho zmatená- bude to k něčemu, nebude to vypadat divně, bude to asi zasahovat do místnosti, je tam únik tak velký, máte někdo zkušenost že by se to tak dělalo?
díky za názor a radu,
Katka
Děkuju všem za odpovědi, takže pokud tomu dobře rozumím, zateplení to nezajistí, ale možná bude topení lépe cirkulovat. Je ale také pravděpodobné že si to topenář chce zjednodušit... tak teď musím sama rozhodnout .. Katka
Tenhle problém mě také vadí a to proto, že teplo uniká za záclonu, záclona nepustí dovnitř a já vpodstatě vytápím okno. Záclonu mám krátkou, nějakých 15 cm nad topením a když za ni sáhnu, je tam tepleji, než před ní v místnosti.Kdyby se ten výklenek zazdil, musel by být mnohem širší parapet.
Však jo. Když zazdíte výklenek a topení se posune do místnosti, parapet nebude přesahovat, bude končit se zdí a záclony nad ním nebudou. Budou za topením. Nad topením nic nebude. A bude-li radiátor plochý, nebude to ošklivé.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.