Plynový nebo lávový gril?

Od: Datum: 24.06.13 20:23 odpovědí: 6 změna: 11.07.13 12:29

Už pomalu dosluhuje gril na dřevěné uhlí a nemůžu se rozhodnout mezi plynovým grilem a grilem s lávovými kameny, tak bych chtěl poradit.


Seznam odpovědí:
 
moment čekejte prosím, probíhá přenos dat...
Zobrazení struktury odpovědí v otázce
Skrytí struktury odpovědí v otázce
Zobrazení struktury odpovědí v otázce

 

Odpovědi na otázku:
Datum: 24.06.13 20:27
avatar

není obojí plynový gril a jednou jen plus lávové kameny? ty sají mastnotu a tak nedochází její spalování a uvolňování škodlivých látek. Jednou začas se vypálí. Výhody jsou zřejmé nebo ne? :)

doplněno 24.06.13 20:30:

každopádně přijedete o aroma dřevěného uhlí - obojí má své výhody a nevýhody. Osobně jsem pro pracnější, ale lepší - uhlí resp brikety.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 24.06.13 20:37
avatar

Když gril tak klasika na dřevěné uhlí, výborně se griluje i na mramorové desce a topíme pod ní břízou a švestkou.

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 24.06.13 22:08
avatar

Dle mého ke grilvání patří vůně plápolajícího dřeva/uhlí... to dá jídlu šmrc...

Dle mého je ůplně jedno jestly budete grilovat doma v troubě nebo na plynáku grilu, ať s kameny nebo bez...

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 24.06.13 22:20
avatar

Opravdové grilování je jen to na dřevěném uhlí. Ty různé "kameny", to je mastňáctví

*placni*

Ohodnoceno: 0x
 
Datum: 24.06.13 22:41
avatar

Já bych to dřevěnný uhlí ještě nahradil klasickým, pokud možno tvrdým dřevem. Pravda, je to na trošku delší dobu, roztopit alespoň hodinu a radši dvě, předem před grilováním a pak to jen opékat nad krátkým plamenem. Tomu se nic nevyrovná. Můžou bejt grily nevím s čím a všechno to je na draka. Mnoho let jsem griloval na takový železný konstrukci a na ní jsem měl položenej kus tahokovu. Někdy to ještě vytáhnu. To je mňamka.

Ohodnoceno: 0x
 
Od: majklm*
Datum: 11.07.13 12:29

Taky si myslím, že plynový a lávový gril nemohou být bez sebe. Respektive lávové kameny nemohou být bez plynového grilu.

Jinak jsem rovněž příznivcem spíše klasického dřevěného uhlí. Je s tím více práce, ale chuť je super.

Ohodnoceno: 0x
 

 

 

 

 

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz

 
Copyright © 2004-2016 Poradna Poradte.cz. Všechna práva na poradně Poradte.cz vyhrazena.