Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak namíchat maltu na hřebenáče?

Od: alileta* odpovědí: 8 změna:

Na přístřešku s taškovou krytinou se při poslední vichřici uvolnilo několik hřebenáčů. Chceme si to opravit sami. Poraďte, jak namíchat maltu na přilepení hřebenáčů na střechu. Děkuji.

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

2x

existuje spešl pokrývačská malta. podle mne je v ní více vápna

doplněno 01.09.13 20:24:

jinak by mohly být použitelné i příchytky bez podmazání. je však potřeba mít podle toho nalaťováno

alileta*
hodnocení

Původní hřebenáče byly osazeny na maltu, a nechce se mi kvůli třem hřebenáčům kupovat pytel maltové směsi. Máme tu zbytky jemného písku, vápna i cementu.

pavelv*

My to dělali v poměru 2:1:1 písek, matla, cement a drží už několik let

pavelv*

Teda vápno, ne malta :-D

lubomirdrahozal
hodnocení

2x

Citace z knihy opravujeme rodinný domek a byt z roku 1971:" Malta musí být vápenná a nesmí se nastavovat cementem, protože cement při oteplení zvětšuje objem víc než vápno a buď by se hřebenáč roztrhl, nebo uvolnil." Ta malta vápenná se míchá v poměru vápna a písku 1:3 až 1:5. Já osobně používám na vymazávání úžlabí střechy polyuretanovou pěnu, která je daleko lepší než ta zasraná kupovaná pokrývačská malta. Pěna se k tašce a plechu pěkně přilepí a nikdy nepopraská jako pokrývačská malta. Slunce ji sice užírá, když na ni svítí, ale tu část pěny , která je pod taškou , užírat nemůže, protože je ve stínu. Hřebenáče jsem ještě nikdy nevyměňoval a jestli je budu někdy vyměňovat, tak nevím ještě, jestli si namíchám vápenou maltu, anebo místo té vápenné malty použiji polyuretanovou pěnu. Jinak s tou pěnou je to pracnější, protože ona zatuhne až za 10 až 15 minut, čímž ta práce trvá déle, ale , co se týká kvality, tak se to vyplatí.

cyril*
hodnocení

0x

Pokud to je technicky možné, tak bych hřebenáče provrtal a vruty přišrouboval.

figurek*
hodnocení

0x

namíchejte normální maltu a přidejte do ní trochu cementu.

york*

Pouze vápno. Cement v žádném případě! Cement se extremně smršťuje oproti vápnu a popraská malta. Naposledy jsem to dělal včera a není to výmysl můj ale stoletá tradice!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]