Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Externí přívod vzduchu

Od: kjurda* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, je u teplovodní krbové vložky výkonu 18kw do vody a 6kw do vzduchu nutné dělat externí přívod vzduchu? Za odpovědi předem děkuji.

doplněno 12.07.13 20:03:

Tak neporadí mi tu někdo s tím zazděním a obezděním?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

draktp
hodnocení

0x

Jednoznačně ano, jinak budete nasávat vzduch z místnosti a při nedostatečném přívodu čerstvého vzduchu se můžete i otrávit. Takže jednoznačně ano.

Také odpovídám ano. Jestli máte utěsněný barák, může být nedostatek vzduchu pro hoření a budete topit s otevřenou ventilačkou. V létě může být smrad z komína.

kjurda*
hodnocení

No, utěsněný barák zrovna nejlíp není a do teď topím kotlem který je umístěn na chodbě a externí přívod vzduchu nemá a funguje to bez problémů, ale trochu to ve mě hlodá když už to budu předělávat na tu vložku jestli to neudělat z venčí i když pořádně nevím kudy tam ten vzduch přivedu, podlahou to nejde a na všechny strany mám v cestě dveře tak že jedině u stropu a to se obávám aby to mělo spravný tah. Ještě se obávám až bude venku -28 tak a aby mě to přez noc nezmrzlo v krbu.

V Krbu mrznout nebude. Jestli nemate plastove okna ktere opravdy testi a dum zatepleny utesneny lepidlem tak si myslim ze tam problem nebude. My mame privod vzduchu ke krbu udelany pri stavbe, ale ted pres zimu jsem ho ucpal polystirenem a otvrel u jedoho okna mikroventilaci a zadny problem nebyl (Dumm s plastovymi 3. skly + zatepleny vcetne soklu)

topic
hodnocení

0x

Pokud nemáte dokonale zatěsněná okna a dveře + běžící digestoř, tak to nutné není. Externí vzduch je ale jednoznačně výhoda - studený vzduch zvenku jde rovnou do kamen a neochlazuje místnost. Pokud můžete tak ho udělejte, vyplatí se to. Asi jediná vyjímka je vlhký dům, tak je lepší větrat = vysušovat, tj. bez externího vzduchu.

jendad

Přesně jak píše topic - při tak velkém vykonu je lepší externí vzduch , aby vám nebyla zima na nohy (přisává se chladný vzduch zvenku . Doporučuji trubku přivést na chodbu ,kde je kotel . A pokud jde o čistotu vzduchu . Tak spíše když externí přívod nemáte , tak se vám vyměnuje vzduch . Díře do topeniště je jedno zda jí projde molekula kyslíku nebo dusíku , kysličníku uhličitého atd. Kyslík shoří a ostatní plyny se ohřejí a vyletí komínem.

Proč chcete dávat teplovodní vložku do interiéru? Kotel je jednoznačně lepší (učinější , čistota) až na tu cenu. Teplovodní vložku moc regulovat nemužete , jinak dehtuje vyměník , sklo ,komín. Počítejte s permanentní obsluhou.

kjurda*
hodnocení

Pro vložku jsem se rozhodl, jelikož kotel dosluhuje H41- na svou dobu super kotel, ale nic nevydrží věčně a také to byl děcký sen sedet v zimních večerch u krbu a čumět do ohně místo do bedny. A mému otci to celkem funguje i když on má krbové kamna s výměníkem a po první zimě spokojenost a ještě to ted doplnil solárníma panelama s 1000l nádrží a myslím si, že má vyhráno, ale to se mě za tím netýka na to nejsou finance. Jinak krbová vložka bude mít přikládání z chodby z místa, kde zatím ještě stojí kotel. Akorád zatím nevím jak to celé zabuduju do té zdi a jak to obestávím, pokud by měl někdo náké foto obestavby krbové vložky se zadním přikládáním budu rád.

Externí přívod vzduchu
draktp

Před rokem jsme taky vyměnili krbová kamna za krbovou vložku s výměníkem. Mít vytopenou obývák krbem nebo mít vytopený barák krbovou vložkou při stejné spotřebě dřeva je přece daleko lepší. Systém jsem připravil i na dodatečné napojení akumulační nádrže, ale na dokončení teď taky nejsou finanční prostředky :)

kjurda*
hodnocení

tak kudy teda přivézt ke krbu onen externí vzduch, když se mi nechce rozbíjet podlaha, dělat to ubec? když je to starý barák, kde jsou jenom plastová okna a jinak tam táhne odevšat což plánuji do budoucna snížit na minimum samozřemě podle fin. možností a s vlchkostí v domě to taky není zrovna na jedničku možná ani na trojku ne*nevi* a prosím o radu jak to za budovat do 30 zdi je z starých cihel a jak to obestavět nák mě nic nenapadá*zed*

Externí přívod vzduchu #2
Externí přívod vzduchu #3
jendad

Jak jsem psal - udělal bych díru pod vložkou a vyvedl nasávání na chodbu ,kde byl kotel .Nebudete brát studený vzduch zvenku a nenataháte si studený vzduch do obytného prostoru u vložky , kdyby jste tam nic nedal .

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]