Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Porucha lednice

Od: alik46 odpovědí: 6 změna:

Po zadní stěně lednice mi stékají kapky vody, pod spodními šuplíky na zeleninu se tvoří kaluž a taky mi plesniví plast na skle. Odtok, žlábek v lednici pravidelně čistím, ucpaný není. Ledni není stará ani 5 let, jsem z toho dost špatná.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

a někdy i chladí? jaká je teplota, je do 8st. C? výrobce, typ? moje zkušenost - lednice - po 4letech nechladí, výměna filtru a náplně, cca 3000,-; po dalších dvou letech jede trvale, nevypíná, dle servisu neopravitelná, nahrazena novou

majsterjoe*

Vymena filtru, nova napln a potrebne vakuovani systemu, cca 1000Kc max i s dopravou.

K tazatelce, neni mozne ze netesni napriklad tesneni na dverich? Delala by to vlhkost.

hodnocení

0x

Jak čistíte ten odtok vody? Jestliže zašťouráte na kraji, odtok není vyčištěný. Vezměte si slánku, brčko na pití a zašťourejte hodně dovnitř. Brčko není ostré, nemusíte se bát, že něco prorazíte. ;) Máte všechno přikryté, zabalené v igelitu? Kdy jste naposledy odmražovala, vymyla, vydezinfikovala? Není potřeba odmrazit, ale všechno vytáhat a námrazu oškrábat, vytřít mrazničku dosucha, sáčky zbavit námrazy a pak teprve naskládat zpět. Ledničku vymýt nějakým savem, vyšťourat odpadový kanálek a vytřít dosucha. :D A pak zvolit vyšší stupeň chlazení. A není boha!

alik46
hodnocení

Lednice je odmražená před měsícem odtok čistím dlouhým drátem, teplota se pohybiuje okolo 4st., jak zjistím, zda dveře těsní nevím, ale dovřené jsou úplně dobře, tak díky ještě zanázor

Orientačně přivřete do dveří kancelářský papír a zkuste , jak drží.

doplněno 01.07.13 12:11:

Při nedodržení čistoty u gumového těsnění na rámu dveří se vlivem vnikání tepla rovněž zvyšuje spotřeba energie. Kontrolu těsnosti lze provádět tak, že se do dveří chladničky zavře list papíru, který při protahování po obvodu musí klást odpor

Zdroj: bydleni.idnes.cz/...

V tom případě, snad zavolejte do servisu a dejte řeč. Třeba vám poradí, případně servisman přijede, zkoukne a doporučí další postup. Po odhadu ceny a délky opravy. Teď v létě to není zanedbatelné. *hej*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]