Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pěna nebo malta?

Od: tomv2 odpovědí: 6 změna:

Zdravim,

chystam se na zdeni pricek HELUZ 8 PD.

Chtel bych se zeptat, jestli nema nekdo zkusenost se zdenim na penu?

Jde mi o pevnost pri takove tloustce cihel zdenych na penu, co je lepsi na praci a podobne poznatky...

DIKY

Tom

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

mowla*
hodnocení

0x

Nejlíp, když použiješ ´originál´- stavospol.cz/...

tomv2
hodnocení

Diky za odpoved ale tohle jsem zavrhnul...na to je potreba valec ten ja nemam.

Original na to je i klasicka malta pro nebrousene cihly a pena kterou k cihlam dostanu k brousenym cihlam.

no dneska už kvalita pokročila pokd máte broušené cihly tak pěnu nebo lepidlo bez problémů,jinak na klasiku jsem používal proužek polystyrenu a maltu,a šlo to také od ruky

rosstik*
hodnocení

0x

Japouzivam penu TYTAN O2 65 na zdeni pricek i na YTONG , za 5 minut s cihlou nepohnes...pouzivam i napr. pro podlepeni prekladu ytongem...

vojt
hodnocení

0x

tak záleží jak je příčkovka široká , obecně platí že š. 15cm a užší se máčejí v lepidle na zdění (v klasickém kalfasu) ,je to rychlé.

pokud jsou příčkovky širší tak se používá válec. ten lze (ve stavebninách) za mírný poplatek půjčit...

hodnocení

0x

předloni jsme s tímto způsobem vyzdili celý penzion.Vše v pohodě,ale pozor vše bylo k tomu určené-broušené Heluz,a pěna dp výrobcem cihel.drželo to stejně jako na maltě!doknce i vrcholky příček -neutažené do stropu bo k nim šel sádroš!

doplněno 01.07.13 21:21:

Ps. šlo o příčkovky tl 7cm,jinak ta šířka-je jedno zda jde o cihlu 44cm nebo 7cm!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]