Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Umístění vodovodních hodin

Od: ludak* odpovědí: 8 změna:

Dobrý den,mam na chatě hodiny nešťastně v šachtě která trčí ze země a překáží při vjezdu.Budu jí muset předělat ale nejradši bych šachtu úplně zrušil a hodiny umístil do zdi domu.Je to možné takto vyřešit?

8 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

humbucker*
hodnocení

2x

Ahoj. Základní věc u vodoměru je ta, že by měl být v nezámrzném prostředí-místě. U mě ho nechtěli v šachtě v chodníku a tak je v jedné nedokončené místnosti v domě. Tam ho zase nechci mít já, a tak půjde do místnosti kde je domovní rozvod všech vod. V mém domě. A tam nemrzne. Zatím jsem vodárnám vždy nahlašoval ( nulovou ) spotřebu po telefonu a jednou ho měnili po asi 10 letech za jiný.

jarda63*
hodnocení

2x
Matne si vzpominam ze byla rozhodujici vzdalenost hlavniho radu od objektu. Já mam vzdalenost 2m a vodomer v dome. Novostavba.

pavelv*
hodnocení

0x

Máte na mysli vodoměr? Musí být umístěn tak aby byl možný jeho odečet pověřenými pracovníky. I když u nás jen zazvoní a my jim stav nahlásíme. Možné to tedy je, ale musí na to být povolení. Zašel bych na obecní úřad a tam se zeptal kam podat žádost o přemístění vodoměru.

ludak*
hodnocení

Ano vodoměr.Právě že jsem něco zaslech jako,že musí být v šachtě tak a tak velké,aby na to mohli chlapci od vodáren a v domě být nemůže,protože by se na něj nedostali(nedává to smysl,protože za plot s ostrym hlídačem se taky nedostanou)

repkin*

Já ho mám ve sklepě

ludak*
hodnocení

Jde o to jestli bys ho mohl dát do sklepa i dnes.Nebo jesli vymysleli nový "lepší" zákon který to nedovoluje.

pavelv*

Ano, jak říkám záleží na konkrétním úřadě jak to nařizuje jeho vyhláška

ludak*
hodnocení

Dík všem za odpovědi.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]