Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Nejbělejší bíla barva na malování

Od: tomzika odpovědí: 20 změna:
Poraďte jakou zvolit bílou barvu na zdi. Chci bílou aby byla co nejvice bílá. Dočetl jsem se, že lze přidat do barvy Rutil běloby titandioxid ale nevím kde to koupit. Má s tim někdo zkušenost? Je pak vidět znatelný rozdíl mezi třeba standardním primalexem polar? Děkuji

20 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

polaR je dostatečně bílý.

hodnocení

1x

Také jsem jednou hledala a pak za dost peněz koupila, bílou, nejbělejší barvu. Malovala jsem poměrně tmavou kuchyň. Byla krásná, ale další rok ta bílá nebyla moc fajn. Když časem "vypškne" normální bílá, nic se neděje. Ale tahle se mi nelíbila. Už jsem vždycky malovala nějakou normálně bílou od Primalexu.

ludak*
hodnocení

0x

Polar taky doporučuji.

pt®
hodnocení

0x

Malířský nátěr "Malba" v modrém kyblíku, myslím 18 kg, koupeno v Baumaxu. Opravdu bělejší jsem nměla. - pt

hodnocení

0x

taky používám POLAR, je opravdu "bílý"

jabraka*
hodnocení

0x

Titanovou bělobu jsme před časem přidávali do plusu.Skutečně je bělejší než standard.Rutilka se dá ve velkoobchodě sehnat.Dnes se dá říci,že nejbělejší je Polar,ale je spíše do modra.

tomzika
hodnocení

Nevíte kde se dá koupit titanium běloba? Chtěl bych to přidat do polaru, jestli by to bylo ještě bělejší a víc výraznější. Díky
jabraka*

Do polaru není nutno RUTILKU přidávat.

JB

tomv2
hodnocení

0x

Nejvetsi belost vetsi nez primalex polar ma HET het.cz/...

BELOST 97%

tomv2

Primalex polar udava min 92% belost

vojt

polar je nejlepší , plusko je nejhorší ,(standart leda do stodoly) jeden výrobce a takový rozdíl...

mám nejlepší zkušenosti s polarem ,luxusní kryvost ,částečně omyvatelný ,navíc lze kombinovat (v problémových místech) s mykostopem - odstín stejný

dbznojmo

Nelze srovnávat procentuelní bělost HET a Primalex.Každý používá jiný podklad dle kterého měří.

Het měří dle MgO a Primalex měří dle BaSO4,což znamená,že každý podklad je jinak bílý.Směrodatné je,že 92şSO4 u Polaru je bělejší jako 95%dle MgO u Klasiku.

S pozdravem

Jarda

ludak*

HET určitě není bělejší než POLAR,ať si píšou co chtěj.HET je spíš šedomodrý.

tomv2

Videl jsem Polar a videl jsem HET PREMIUM a HET je belejsi.

casio70

Tento výrobce udává bělost podle % MgO (97%), zatímco výrobcePrimalex ho udává v % BaSo4. (92%). Protože však Síran Barnatý má mnohem větší albedo - odrazivost světla, tak Primalex Polar vyhrává. Pouze někteří odborníci říkají, že už má nádech do modra, ale to je spíš vlastností lidského oka. Bělost se měří pomocí přístroje s LED diodou jako referenčním zdrojem světla. Akorát demokrati přejmenovali továrnu Primalex Břasy na "PPG Deco art." Nevím proč, asi chtějí poškodit zavedenou značku a cíleně zlikvidovat donedávna prosperující český podnik. Pak otevřou trh pro francouzské šmejd - barvy.

Patříme do silné mezinárodní skupiny PPG

PPG Deco Czech a. s. patří do mezinárodní skupiny PPG založené v roce 1883. PPG má světové ředitelství v Pittsburghu a působí ve více než 60 zemích po celém světě. Tržby v roce 2011 dosáhly 14,9 miliardy dolarů. Akcie společnosti PPG jsou obchodovány na New York Stock Exchange.

A patří tam i tito ppgdeco.cz/... co se dá, to prodáme...

slaj
hodnocení

0x

Bělost barev:

REMAL Plus 85%

REMAL sněhobílý 93%

PRIMALEX Plus 85%

PRIMALEX Polar 92%

HET Junior Plus 93%

HET Klasik 95%

HET Premium 97%

ondra1975

Explicitní měření a porovnávání bělosti nátěrových hmot je ošemetná záležitost. Je mnoho metod, jak bělost měřit, bohužel ale neexistuje jednotná uzance. Je to pravděpodobně dáno i tím, že každá metoda měření bělosti má svá pro a proti, každá metoda se více či méně odlišuje od vnímání lidského oka/mozku. Navíc, vnímání barevnosti a bělosti je ovlivněno nejenom samotným posuzovaným předmětem, ale velmi i světelným zdrojem a pozorovatelem (příp. měřícím přístrojem).

Metod měření bělosti je nespočet, bělost lze vyjádřit např. % MgO, % BaSO4, hodnotou Y nebo L barevného prostoru CIE L*a*b*, hodnotou remise za konkrétní vlnové délky, atd., atd. Nelze říci, která metoda je nejlepší nebo nejhorší.

Bělosti uváděné výrobci nátěrových hmot lze pouze použít pro porovnávání jejich vlastních výrobků. Nelze je srovnávat s bělostmi konkurenčních výrobků.

Také je třeba si uvědomit, že číselná hodnota bělosti nikdy nekoresponduje s vnímáním lidského oka. Nelze hodnotit pouze hodnotu bělosti, ale je potřeba brát v úvahu ještě i chromatické činitele (barevný nádech), minimálně hodnotu žlutosti, která vizuální vnímání bělosti často ovlivní více než samotná hodnota bělosti.

mirex*
hodnocení

0x

Do Primalexu a jemu podobných můžete přidat titanovou bělobu (sáček za cca 100 Kč), kterou koupíte v každé lepší prodejně barev. Nesmí se to moc přehnat. Bělost se zvýší viditelně, obzvlášť u levnějších barev. U dražších barev s vysokou bělostí to nemá význam.

Nejbělejší bíla barva na malování

krtek*
hodnocení

0x

Z vlastní zkušenosti mohu tvrdit, že nejbělejší barva na trhu, která je cenově dostupná je HET KLASIK..a dražší varianta HET BRILANT (97%) ...mám tím vymalovaný celý zrekonstruovaný byt a nemohu si to vynachválit...Nějaké Primalexy jsou proti tomu čajíček...kdo u mě byl na návštěvě nestačil se divit, co je to bělost..a hlavně kolik to přidalo světla...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]