Nejste přihlášen/a.
Chtěli bychom namísto balkonu, který je v havarijním stavu, přístavit část budovy, která by sloužila jako chodba (plocha 1,5x6m). Tato část budovy je orientována na jih. Bylo nám doporučeno, aby se zachovaly původní ocelové I profily a "přístavba"se provedla z lehké konstrukce (OSB desky a sádrokarton). Jak by se kotvila přístavba na původní zděnou stavbu? Není lepší to vyzdít? Použít jiný typ konstrukce?
Děkuji předem za odpovědi!
Jak jsem již předeslal, balkon (lodžie) by plnila funkci chodby, která by měla být plně integrována do původní stavby. Představa je taková, že by došlo k prodloužení střechy (nová střecha) a vsazení velkoformátových oken a to kvůli orientaci na jih (viz obrázek z malování). Tím by se nám zvedla užitná plocha 1. patra o potřebnou metráž a pokoje by tak neměly rozměry 3,5 m na šířku, ale potřebných 5 metrů (odečetl jsem původní chodbu). Zateplení je samozřejmostí.
něco podobného jsem dělal,ale základ pod to a vyzdít itongem
doplněno 02.12.13 10:36:traverzi byli v poho jen se prodloužily našoupal jsem do nich 6cm fošny na ně igelit armatura a beton ,vylila se deska a na ní izolace a nyní z toho je pochozí balkon,kraj je samozřejmě staženej betonovým věncem s armaturou,3roky a ani se to nehlo-))
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.