Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zápach z pračky

Od: peginka odpovědí: 6 změna:

Dobrý večer,

dnes po vyprání prádla jsem zjistila, že to není to pravé ořechové a prádlo nevoní podle mých představ. Celý den mi to vrtalo hlavou. Po grilovačce a příchodu domů mi to nedalo a sedla k internetu a četla všechny možné diskuze. Vyzkoušela jsem kyselinu citronovou s kypřícím práškem na vyvářku, ale bylo to zbytečné. Dala jsem na další radu z diskuze a vyndala čerpadlo, taky nic...Už jsem z toho byla skoro na prášky a tak jsem zkusila poslední možnou variantu, vyndala jsem zásobník na prací prášek a aviváž, ten je poměrně čistý, ten čistím každý měsíc, jelikož jsme jen dva tak pereme jednou do týdne, ale třeba tři pračky *smich* for byl v tom, že jak jsem zásobník vyndala z pozice dřepu a viděla co je nad tím šuplíkem, hned mi bylo jasné odkud vítr vane. Bylo tam tolik soplů, že jsem vzala savo a vystříkala pračku nad tím zásobníkem, nechala chvíli působit a pak utřela ještě houbičkou. Zatím jsem ještě neprala, ale myslím si, že kámenem úrazu byly právě ony soplíky *smich* . Určitě zakoupím v prodejně Lidl přímo čistič na pračku od značky W5, jelikož se tím vyčistí i guma okolo bubnu, tím pádem by další praní prádla nemělo dělat takovou neplechu.

Doufám, že Vám všem se stejným problémem má rada pomůže a budu ráda, když mi popř. napíšete nejlépe na můj e-mail: hlovoskova@seznam.cz...napište zda Vám moje rada pomohla ;)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fiik*
hodnocení

2x

Čistím pračku každý měsíc a nesmrdí nic, prádlo mě z ní krásně voní a když ho pověsím ven tak ho cítí i sousedé a jednou se mě sousedka ptala jaktože mě prádlo tak voní že jí poslední dobrou prádlo spíš smrdí tak jsme se tak nějak bavili o práškách a avivážích a pak došlo na teploty praní a ona že pere max na 40 a to i ručníky a utěrky povlečení a všecko - ono když pere jenom na 40 a nečistíte pračku tak se tam začnou usazovat bakterie a pračka začně smrdět. Jsem jí říkal že já skoro ani na 30 neperu z důvodu mé alergie skoro všecko peru na 60 stupňů, ručníky, ložní prádlo, utěrky na 95 stupňů a ono se i tím pračka čístí když se v ní vypere na 95..

Jinak na čistě bílé prádlo používám výhradně prací prášek na bílé a ne gely protože po tom akorát prádlo zašedne. Na černé a tmavé používám gel na tmavé a na barevné buď prášek na barevné nebo gel.

hodnocení

1x

Každý máme nějakou zkušenost. Za ty dlouhé roky jsem vyzkoušela neuvěřitelné věci na vyčištění pračky. Nejvíce se mi oplatil litr octa, program na nejvyšší stupeň ohřevu, vyvířku s dlouhým praním. ;) Ocet místo aviváže dávám, když vím, že budu sušit venku. Ručníky jsou měkčí než po aviváži. :DNěkdo z rádců tady je opravář praček a gely na praní nazývá sračkami. ;) Proč si myslíte, že bychom vám měli psát na soukromou adresu? Tahle poradna funguje tak, že každý napíše své zkušenosti a ostatní buď, příjmou nebo se poučí nebo zavrhnou. Není třeba psát do soukromí. *hej*

doplněno 30.06.13 07:36:

Oprava: vyvářku s dlouhým praním :D

peginka
hodnocení

Soukromá adresa z důvodu, že na takovéto stránky moc nechodím a snadno zapomínám ;)

ron*
hodnocení

0x

Přesně tak, žádné drahé prostředky na čištění pračky, ale ocet a pračku pustit na vyvářku. Dlouholetá zkušenost.

uska*
hodnocení

0x

Určitě zakoupím v prodejně Lidl přímo čistič na pračku od značky W5

Mně to zavání reklamou a proto je zde požadavek na odpovědi do soukromí.*hi*

fiik*

Reklamu by mohli udělat na úplně obyčejný ocet :)

Podle mě je jedno jestli je to z Lidlu nebo nějaký značkový odstranovač stejně na ocet to mít nebude a hlavně v ceně

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]