Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Plastové okno nejde zavřít

Od: bimbam® odpovědí: 10 změna:

Jedná se o jedno křídlo z třídílného okna. Toto křídlo nemá ventilačku a od roku 2011 (instalace oken) se otevíralo snad jen tak 5x při mytí oken. Tehdy vždy bez problémů.

Teď už při otevírání asi nebylo vše v pořádku, musela jsem zabrat mírně silou.

Základní polohy okenní kliky jsou: na 6 hodin - zavřeno, na 9 hodin - otevřeno. Při zavírání nejde klikou pohnout víc než na 7 - 8 hodin. U otevřeného okna (a to i u bezproblémového okna) je to stejné. I když problematické křídlo jen tak rukou dovírám, asi někde něco předpokládá, že je stále otevřené (?). Na první pohled jsem v kování neobjevila nic, co by se u tohoto okna lišilo od ostatních.

Možná je to maličkost a spravil by někdo šikovný, možná musím volat firmu, co instalovala?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Ta klika, kterou točíte se nehne nebo se protáčí navolno?

doplněno 05.08.13 16:32:

Otevřete okno, na hraně, která je vevnitř, u kliky vystupuje taková pohyblivá věc. Zatlačte na ni a druhou rukou kliku dejte do všech možných poloh. Jestliže to jde, mechanizmus je správný a chyba bude v protikusu. Když nejde, zkontrolujte všechno, co se na té hraně pohybuje, jestli někde není něco zapadlého, co by bránilo v pohybu. *hej*Taky bych vzala olejničku s olejem na šicí stroje, dala na zem hadr, aby olej nekápnul na koberec a do každé dírky na hraně bych kápla trošku. Zase bych ten zobáček zamáčkla a klikou zahrkala nahoru a dolu. Napište, co se stalo dále.*jasne* Takhle jsem nedávno mazala mechanizmus oken.

hodnocení

Ten kousek mezi základní polohou otevřeno a asi do poloviny k poloze zavřeno se klika pohybuje přiměřeně volně. Dál už to nejde. Okno vypadá zavřené, ale třeba při včerejší bouřce docela zateklo.

hodnocení

Tak je to všechno promazané, zatím ale žádný pokrok, uvidíme.

Packa se chová v různých polohách kliky úplně stejně jako ostatní packy, jen u tohoto okna opravdu nejde dovřít. Ani při lehkém násilí, víc už tam lámat nic nechci. Naproti pacce je také cosi, hýbe se to do stran, u jiného okna úplně stejně.

hodnocení

3x

Mám plastová okna přes rok a nedávno jsem měl stejný problém, kdy okno nešlo úplně zavřít a klika zůstávala šikmo, nikoliv v dolní poloze. Obdobný problém u balkonových dveří, ale jen když na ně celý den svítilo sluníčko, tak najednou přestaly fungovat. Napsal jsem e-mail dodavatelské firmě a už druhý den to přijel technik seřídit. Pošteloval (a navíc promazal) všechna okna, měl to za chvilku a nic za to nechtěl. Díval jsem se jak to dělá. Okno se šteluje na několika místech - v rozích, ne u klilky. Já bych si na to sám netroufl a myslím, že vy to také nezvládnete. Nezbývá než si pozvat dodavatele.

Začínám to vidět jako kimba. ;) Až začne zima (je to sice k neuvěření, ale příjde) bude vám tamtudy hofně foukat, když zateklo.

gfhfg
hodnocení

0x

A mate kliku v pozici otevreno nebo zavreno?

Jinak z bocni strany je dosedaci pojistka, (takova do strany miric packa), zkuste ji posunout ve smeru kam by se posunula pri zavreni okna a pohnout klikou.

hodnocení

Kliku mám v té poloviční pozici mezi otevřeno a zavřeno. Myslím, že to takto dostatečně drží a nehrozí samovolné otevření okna třeba při průvanu. Při dešti ale voda zatéká.

S pojistkou je možné hýbat, u tohoto okna i u neproblematického úplně stejně. To znamená v poloze otevřeno se hýbou, v poloviční poloze se nehýbou. Dokonce mám na té vadné(?) pojistce silnější nit a při zavírání ji přitahuji. Bez úspěchu.

hodnocení

Už jsem volala do firmy, do konce týdne přijede technik a zkontroluje úplně všechno.

hodnocení

Doplním informaci, jak to všechno dopadlo. Třeba to někdy někomu trochu pomůže.

Dnes (až dnes!) přijel technik a zkontroloval úplně všechna okna. Mezitím začalo zlobit další okno. Záruka na okna je 5 let a v rámci záruky je jedno bezplatné seštelování oken. Pro mě tedy to dnešní.

Závada byla v tom, že časem všecho sedá, nejprve lehce drhne a pak nefunguje. Logické...

Na prodloužení životnosti kovových součástek doporučil 1x za rok promazat všechno, co se hýbe, silikonovám sprejem WD. Toto jsem pravděpodobně slyšela už při instalaci oken, ale ve zmatku, který při výměně oken panoval, jsem na to úplně zapomněla.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]