Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Spotřeba a zálohy za plyn

Od: drroman* odpovědí: 9 změna:

Od listopadu bydlím v bytě kde si topím a ohřívám vodu sám turbokotlem BAXI ,nevím jaká spotřeba plynu je běžná.Předtím jsem

bydlel v paneláku s ústředním a vařil jsem na sklokeramice,teď na plynu.
Velikost bytu je 3+1 cca 66 m² ,za ty tři měsíce jsem protopil 824 m³ plynu
Je ta spotřeba běžná? A jak by měla být záloha?
díky

doplněno 01.02.09 12:54:

dodatek:

kotel jede 21:30 - 7:00 pořád na 40-50 stupňů C pak na časový spínač hodina vypnuto a půl hodiny jede cely den se tak opakuje

zálohu mám 1000,-,ale mám obavu že to bude málo.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zuzee*
hodnocení

2x

Dobrý den,

sice máme byt 2+1 ale přibližně stejnou plochuale taky topíme a ohříváme vodu kotlem. Záleží asi i na domě a oknech kolik "pouští" tepla ven. Ten náš byt se bohužel nachází v hodně studeným baráku takže máme zálohy 2000 Kč (což někdo nemá ani v paneláku). Těch 2000 se nám zdá celkem dost

zuzee*

Ještě bych poradila, když jste se přestěhovali v zimě, nemáte "nastřádané" žádné zálohy od léta. Dejte si raději větší zálohy, ne jak mi - taky jsme se nastěhovali v listopadu, dali si nízké zálohy a pak dopláceli přes 10 000 Kč,*ee* to samé se stalo známým.

lidka*
hodnocení

2x

Romane, mám byt 2+1, ale celkem stejná výměra. Je to v cihlovém bytě s novými plastovými okny, ale poměrně vysoko do stropu. Termostat mám nastavený přes den na 20 a přes noc na 17°C. V bytě jsem sama - takže nižší spotřeba teplé vody. Za listopad - prosinec jsem spotřebovala 450 m3. Leden bude samozřejmě vyšší spotřeba vzhledem k mrazům. Loni od stěhování jsem za období od 21/12 2007 do odpočtu dne 4/4 2008 spotřebovala celkem 766m3. V korunách = 8.806 Kč včetně DPH. Vařím na plynu, trouba je elektrická. Takže si myslím, že Vaše spotřeba je přiměřená. Určitě budete doplácet, s tím raději počítejte. Uvidíte při vyúčtování, jak to výjde. Podle mého odhadu fakturace za roční období mi vychází optimální záloha ve výši 1.900 až 2.000 Kč. U Vás by to mohlo být podobné. Nechci zbytečně sponzorovat plynárenský gigant. *stop*Jo a kotel mám JUNKERS.

bublinaunosu*
hodnocení

2x

Za zimní měsíc asi 275 m3 tj 275 x 10.55 =2900 kWh. 1kWh = 1.21Kč + stálý měsíční plat za plynoměr dle smluvené roční sazby za odběr plynu (vaše asi 250 Kč).Přibývajícím venkovním teplem tolik kubíků neprotopíte,viděl bych to na zálohu 1800 Kč měsíčně.

jambus*
hodnocení

1x

jen doplním : pokud bude při vyučtování nedoplatek,tak se automaticky zvednou zálohy .(adekvátní dané spotřebě)

martina30*
hodnocení

0x

Já bych počkala na první vyučtování a z toho si spočítala zhruba kolik platit zálohu.

zuzee*

No to jsme si taky říkaly, a pak ten nedoplatek... Podle mě je lepší pár stovek přeplatit, však pak pemíze vrátí a jak paní psala, spočítat si to podle vyučování

martina30*

Tak jak jsi psala.Také jsem se nastěhovala v zimě a neplatila zálohu a doplácela 10 000.Tak bych si dala zálohu třeba 1000kč a bud vrátí nebo doplatím něco;)

drroman*
hodnocení

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]