Nejste přihlášen/a.
Od listopadu bydlím v bytě kde si topím a ohřívám vodu sám turbokotlem BAXI ,nevím jaká spotřeba plynu je běžná.Předtím jsem
bydlel v paneláku s ústředním a vařil jsem na sklokeramice,teď na plynu.
Velikost bytu je 3+1 cca 66 m² ,za ty tři měsíce jsem protopil 824 m³ plynu
Je ta spotřeba běžná? A jak by měla být záloha?
díky
dodatek:
kotel jede 21:30 - 7:00 pořád na 40-50 stupňů C pak na časový spínač hodina vypnuto a půl hodiny jede cely den se tak opakuje
zálohu mám 1000,-,ale mám obavu že to bude málo.
Dobrý den,
sice máme byt 2+1 ale přibližně stejnou plochuale taky topíme a ohříváme vodu kotlem. Záleží asi i na domě a oknech kolik "pouští" tepla ven. Ten náš byt se bohužel nachází v hodně studeným baráku takže máme zálohy 2000 Kč (což někdo nemá ani v paneláku). Těch 2000 se nám zdá celkem dost
Romane, mám byt 2+1, ale celkem stejná výměra. Je to v cihlovém bytě s novými plastovými okny, ale poměrně vysoko do stropu. Termostat mám nastavený přes den na 20 a přes noc na 17°C. V bytě jsem sama - takže nižší spotřeba teplé vody. Za listopad - prosinec jsem spotřebovala 450 m3. Leden bude samozřejmě vyšší spotřeba vzhledem k mrazům. Loni od stěhování jsem za období od 21/12 2007 do odpočtu dne 4/4 2008 spotřebovala celkem 766m3. V korunách = 8.806 Kč včetně DPH. Vařím na plynu, trouba je elektrická. Takže si myslím, že Vaše spotřeba je přiměřená. Určitě budete doplácet, s tím raději počítejte. Uvidíte při vyúčtování, jak to výjde. Podle mého odhadu fakturace za roční období mi vychází optimální záloha ve výši 1.900 až 2.000 Kč. U Vás by to mohlo být podobné. Nechci zbytečně sponzorovat plynárenský gigant. Jo a kotel mám JUNKERS.
No to jsme si taky říkaly, a pak ten nedoplatek... Podle mě je lepší pár stovek přeplatit, však pak pemíze vrátí a jak paní psala, spočítat si to podle vyučování
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.