Nejste přihlášen/a.
Ahoj všem. Na staré betonové skruže a studny jsem natáhla marmolit.postup byl patřičný.beton jsem spenetroval,natáhl flexi lepidlo,nechal zaschnout,pak spenetroval a nátáhl znova s perlitkou a potom spenetroval s podbarvenou penetrací k marmolitu a natáhl marmolit-výsledek super.Potom začlo pršet a tak jsem běžel a studnu zakryl.Odpoledne byla studna na omak suchá,vše drželo a jelikož se vyčasilo odplachtoval jse.Přes noc začalo lejt a na studni se objevily bílé mapy,jako mléčné ale marmolit drží nic neměkne a tak jsem radši opět zaplachtoval a čekám až přestane lejt-Myslíte že ty fleky zmizí až to opět proschne?Já si myslím že je to ta pryskyřice z marmolitu a věřím že snad ano.kdo má zkušenosti?Díky za odpovědi
Zrovna zateplujem zaklady na RD.Su odkopane do hlbky 125cm.
Postupujem podla tohto navodu:
Podla obrazka by si namiesto polystyrenu mal dat kleber + siet a na to marmolit.
Tvoj problem bude asi nasavanie vlhka z betonu a nasledne vyzrazanie vlhkosti.
Pozor na to lebo marmolit sa casom oduje a odpadne.
" spenetroval a nátáhl znova s perlitkou a potom spenetroval s podbarvenou penetrací k marmolitu"
Penetroval: myslis ako penetracny lak (cierny) na spodok alebo?
Vzdy musi byt pod marmolitom hydroizolacia inak sa to oduje.
Ta betonová zkruž je částečně pod střechou a je na suchém místě a je fakt suchá.Ty bílé mlečné mapy to dělá jen v místech kde stéká voda z vrchní desky studny po stěnách(po marmolitu).jen mě zajímá až to proschne zda fleky zmizí.ted jsem se dozvěděl že marmolit je třeba na omak suchý po pár hodinách,dle teploty ale vyzrává třeba 4 dni a to bude asi ten problém že mě tam po cca 12h začala stékat voda.Penetroval jsem pod flexi lepidlo sokratem a na suché lepidlo podbarvenou penetraci orígo k marmolitu.
doplněno 27.06.13 09:12: Tak koukám že nikdo nic ale myslím že už je to vyřešené.Marmolit skutečně vyzreává 3-4dny.Zatečení vody i když se zdá že je povrch zaschlý zpusobý povolení těch pryskyřic a znovu se objeví ty mléčné mapy v místě kde to vlhne.Skruže jsem zakryl plachtou a fleky vyschly a jsou pryč.Takže závěr,několik dní po aplikaci ještě chránit před vodou-píšu to jen kdyby někdo řešil to samé.Kurvířství zdarsamozřejmě jsem se spletl a chtěl napsat kutilství zdar
.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.