Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chybná hodnota hlavního jističe

Od: rex® odpovědí: 7 změna:

Dobrý den. V r. 1992 jsem si nechali nainstalovat elektrické topení - přímotop. Hodnota namontovaného hlavního jističe je 42,5 A. Ta byla uvedena v přihlášce k odběru. V r. 2007 jsme dostali od ČEZ Prodej s.r.o. k podpisu smlouvu o sdružených službách doddávky elektřiny. Smlouvu jsem sice přečetl, ale nenapadlo mě jít kontrolavat zda hodnota hlavního jističe uvedená ve smlouvě souhlasí se skutečností a smlouvu jsem podepsal. Naivně jsem předpokládal, že tento údaj opsali dobře. Ve smlouvě je hodnota hlavního jističe uvedena 3x40,0 A. Zjistil jsem to až dnes, kdy přišel na kontrolu technik z ČEZ a upozornil mě na to. Předtím mi dávali nové hodiny, nové spínací hodiny a nikdo neměl žádné připomínky. Na můj dotaz co s tím řekl, že neví co s tím firma udělá. Já bych chtěl zachovat stávající hodnotu hlavního jističe. Poraďte mi prosím jaký by byl nejlepší postup. Předchozí roky bych doplatil, ale nevím jaká je sazba. Povídal, že jistič není zaplombovaný, ale těžko mohu asi sám měnit hlavní jistič. Děkuji.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Můžete sem prosím vložit fotografii hlavního jističe?

Hodnota 42,5 A je hodnota poněkud neobvyklá, zatímco 40 A (správně psáno 3x40A) je hodnota typizovaná.

Přesně nerozumím otázce, mám spíš za to, že byla v roce 1992 chybně uvedena hodnota 42,5 A.

rex®
hodnocení

Hodnota napsaná na jističi je skutečně 42,5 A . Mám i kopii přihlášky k odběru, kde je tato hodnota uvedena. Až ve smlouvě v r. 2007 hodnotu změnili na 3x40,0A. Nenapadlo mě, že budou měnit svévolně technické údaje, které jim byly již jednou poskytnuty.Teď bych potřebuji poradit, jak celou situaci nejlépe vyřešit. Děkuji.

doplněno 24.06.13 18:49:

Hodnota napsaná na jističi je skutečně 42,5 A . Mám i kopii přihlášky k odběru, kde je tato hodnota uvedena. Až ve smlouvě v r. 2007 hodnotu změnili na 3x40,0A. Nenapadlo mě, že budou měnit svévolně technické údaje, které jim byly již jednou poskytnuty.Teď bych potřebuji poradit, jak celou situaci nejlépe vyřešit. Děkuji.

rex®
hodnocení

obrázek

doplněno 24.06.13 19:25:

Omlouvám se a nemohu tam obrázek dostat.

Chybná hodnota hlavního jističe
111®

Tak v tomto případě bych jim poslal kopii smlouvy kde je uvedena správná hodnota jističe a fotku s žádostí o opravu v jejich dokumentech.

Napadlo mne také, jestli to neudělali z toho důvodu, že jistič třeba není v řadě dnes používané. Ale to si nejsem jist.

Kždopádně návštěvou nic nepokazíte.

rex®
24.06.13 18:54
hodnocení

y

111®
hodnocení

2x

No situace nic moc. Když to dopadne dobře, doplatíte za každý A navíc 500/A takžeasi 2,5x500=1250,- jako rezervovaný výkon.

Každopádně bych sedl a napsal alespoň e-mail s dotazem jak zjištěnou situaci řešit přímo naČEZ

ferda60*
hodnocení

2x

Já bych zase řekl, že za rezervovaný příkon už byste nic doplácet neměl, částku jste zaplatil při připojení. Jak je na obrázku vidět, jistič plombu má (je vidět vpravo dole) a na ní by mělo (mohlo) být z jedné strany i dvojčíslí roku montáže. To by měl být dobrý důkaz, že od té doby žádná změna neproběhla a platí tedy původní údaj.

Druhá věc je, že Vám nyní účtuje dodavatel nižší měsíční platbu za hodnotu jističe, což by mělo být skoro 150 Kč s DPH měsíčně (cena letos - cez.cz/...

Tuto částku byste tedy pravděpodobně doplácet měl.

Nejlépe tedy obrátit se na ČEZ prodej s požadavkem na nápravu problému, asi osobně na obchodním místě. Některé produkty ČEZ ale mají tuto osobní návštěvu zpoplatněnou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]