Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jakou spárovačku?

Od: mrnousek* odpovědí: 6 změna:

Zdravím. :)

Potřebujeme poradit, jakou spárovačku použít na venkovní nekrytou terasu. Měli jsme Cerezit, o kterém nám "milá" paní prodavačka řekla že je mrazuvzdorný, a ten nám po zimě vypadal. *zed*

Jakou jste použili třeba vy? :)

Díky, mrňousek

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

honzmalatny*
hodnocení

3x

murexin a přidat do ní bázi na flexibilitu.také od murexinu. Mám to na balkoně už x let a v pohodě.

ronyx*
hodnocení

2x

Zdravím,
to, že se vám spárovačka po zimě vydrolila, může mít takové množství příčin, že bych si nedovolil rozhodně přikládat vinu jen té prodavačce, že vám blbě poradila - na obalu směsi si můžete přečíst. jestli je nebo není mrazuvzdorná a za jakých podmínek
To, jestli spárovačka bude řádně držet, ovlivňuje např.:
- čistota spár dlažby - nesmí tam být při spárování vytlačené lepidlo z pod dlaždic, nesmí tam být prach
- u moderních spárovaček velmi závisí také na tom, jestli je při míchání přesně dodržen postup přípravy daný výrobcem (poměry směsi, čas míchání, čas odležení atd.) -viděl jsem značkovou spárovačku "vykvetlou" sanytrem takovým způsobem, že kdybych nevidl, jak to páni "odborníci" míchali (na můj protest, že to dělají jinak, než je předpis výrobce, jsem se jen dozvěděl že to je "dobrý")
- příčinoi může také třeba být i špatná provedená dilatace podkladního betonu - dlažba se pak trhá od podkladu a s ní se uvolňuje i spárování - v dilatečních místech je třeba místo spárovačky použít silikon
Až budete kupovat novou spárovačku a přespárovávat terasu, čte pečlivě návod, doporučení výrobce k přípravě a doporučil bych i dohledat a nastudovat na internetu správný postup spárování.

hop®
hodnocení

2x

Ahoj Prcku, na venkovní terasu jedině od firmy MAPEI, cenově je o něco výše než ostatní hmoty, ale odpovídá tomu i kvalita. "Mrazuvdorný" a "flexibilní" není totéž, hledal bych něco na mapei.cz

ronyx*

Hope, ta mnou výše uvedená "zmršená" spárovačka byla právě od této Tebou jmenované firmy. Takže jak, je vidět, ani kvalitní výrobek není odolný proti "šikulům" a pokud se při přípravě a aplikaci nedodrží potřebné podmínky, výsledek může být katastrofální. Pečlivost a přesnost je prostě základ.

hodnocení

0x

Já bych si asi zaspároval cementem!

mrnousek*
hodnocení

Děkuju. :) Sice tomu nerozumim, ale tátovi to určitě pomůže. :D

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]