Nejste přihlášen/a.
Na své domku mám asi 12 let novou fasádu, která je uteplena lignoporem o síle 3 cm. Přes lignopor je natažené rabicové pletivo,fasáda je z klasického jádra a na povrchu je hladká štuková omítka, která byla natřena kvalitní fasádní barvou. Po čase se na fasádě, která je nejvíce vystavena povětrnostním podmínkám, vytvořily trhliny a barva se z části smyla. Uvažuji na povrch pasády nechat natáhnout perlinku,tu zastěrkovat a nanést umělou fasádu. Nejsem si zcela jist zda je tento postup možný , nebo jestli někdo nemá s s takovým postupem zkušenosti. Děkuji za odpověď .
Dobrý den.Nejsem odborník,jsem jen napálený uživatel.Asi před osmi lety jsem podobný materiál natáhl na hrubou omítku na svém domě po celkové rekonstrukci. Dům je cihlový,nezateplený.Tato povrchová úprava časem zcela vytvrdla a spolu s plastovými okny dům úplně uzavřela.Stále řešíme vntřní vlhkost,větrání je málo účinné.Vážně zvažuji odstranění omítky! Všichni prodejci a rádoby odborníci tuto možnost doporučovali ( lze ji omýt ...) .Ale to je mi k ničemu,když je v baráku vlhko a plíseň. Přeji Vám hodně zdaru!
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.