Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Odtah digestoře-pevné trubky x flexo-hlučnost

Od: janee* odpovědí: 4 změna:

Dobrý den, prosím poraďte, jaké trubky použít na odtah z digestoře - flexo (stříbrné natahovací trubky) nebo pevné bílé trubky. Více by se nám hodilo flexo (dá se ohýbat a je levnější), ale prý je hlučnější než pevné trubky, když se digestoř zapne. Potrubí bude vodorovně v délce 3 metrů, pak pravý úhel a 1 metr vodorovně a pak dolů cca metr k digestoři. Potrubí bude ležet na horních skřínkách a chtěli bychom ho zakrýt sádrokartonem _ bude sádrokarton tlumit hluk nebo to bude naopak hlučnější? *nevi* Předem moc děkuji za rady.:)

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Máme vámi posaný způsob vedení po skřínkách vrchem cca 2 m flexou a bez zakrytí a žádný hluk jsem nezaznamenal ,to víc hučí digestoř a co jde z roury jsem si nikdy nevšiml.

hodnocení

0x

Ať už použijete cokoliv, hlavně použijte předepsaný průměr trubky - nesnažte se jej zmenšovat.

janee*
hodnocení

Děkuji za odpovědi, průměr kruhu u digestoře i odtahu je 125 mm, takže asi nejlepší budou trubky o průměru kruhu také 125 mm? Ještě jsem zapomněla napsat, že existují i pevné trubky s průměrem obdélníku 204x60 mm, takže obsah mají zhruba stejný, ale mění se tvar (nejprve kruh z digestoře, pak obdélníkové potrubí a pak kruhová díra do šachty. Ale obdélníkové trubky bychom zase nemuseli zakrývat sádrokartonem, protože by nad skřínkami nebyly vidět. Myslíte, že u obdélníkových trubek bude hluk větší?

23.06.13 15:32

nebude

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]