Nejste přihlášen/a.
Zrdavím budu dělat ipu na terase(slouží jen jako "rovná"střecha nad kotelnou) a koupil jsem ve slevě ipu s břidlicovym posypem
tak se chci zeptat k čemu ten posyp slouží?A má to nějaké výhody oproti klasice bez posypu?Jen mě to zajímáa slyšel jsem že se spoje posypané lepenky nešpachtlují ale jen se pořádně roztaví a přilepí,je to pravda?
díky za rady
Pískovaná IPA je na střechu vhodnější. Vrstva posypu částečně brání přehřátí a následné stékání asfaltu na šikmé střeše. Proto je žádoucí, aby zůstal posyp i na spojovaném místě (takže zbytečně neroztírat).
Běžná IPA je spíš na izolaci v základech a podobně, kde není vystavena slunečnímu záření.
Já mám obyčejnou lepenku a doporučili mě jako obnovu stříbrnou asfaltovou barvu . Lepenka byla už hodně stará a a tak mě doporučili na hydroizolaci
A jako další vrstvu stříbřenku . To se pak střecha nezahřívá a odráží světlo
luke 237 ale ma ,jinak by se nebarvil a samozrejme chrani proti UVzareni tou kvalitni radou myslite zrejme modifikovane oznacene SBS jejich zivotnost je az 50let,nemam vyzkousene, ty obycejnejsi oxidovane vydrzi tak 15 let a co 5 let je treba je vyspravit a natrit treba asfaltovou suspenzi SA12 ,POSYPOVKY JSOU BEZUDRZBOVE.
doplněno 23.06.13 13:27:Posypovky se nespachtluji je treba spoj nahrat tak aby se z neho vytlacil asfalt v sirce do 1,5 cm po cele delce ,tak poznate ze mate ipu kvalitne prilepenou, SBS asfaltove pasy se nemaji zbytecne prehrivat,dochazi ke krouceni vlkozky ,proste rychly prudky ohrev
Kvalitni IPou jsem opravdu myslel tlustou SBS (delaji se snad 180 a 270 mil (?) tluste). Pri instalaci pouzijte spravnou metodu (propan-butanovy horak + ne malo a zaroven ne moc to roztavit), dbejte spravne spojeni ve svech a 30 let na to nemusite sahnout. Mozna i tech 50, kdyz v pozdejsich letech opravite sem tam nejaky ten problem.
Nejvetsi problem jsou stejne svy a pak diry do strechy (trubky, ...). Tam to zacne tect jako prvni.
Vsichni chteji co nejlepsi stresi krytinu, ale kdyby radeji investovali do poradneho vyusteni trubek (vyvysene boxy na nejvyssim miste strechy), tak by udelali lepe.
Na blokovani slunecniho zareni a tepla je stejne nejlepsi na tu IPU pak dodelat zelenou strechu, ale kdo to dela, ze? (chapu argument, ze na tu zatez nebyla strecha navrzena).
Martine, osobně bych zapomněl na název IPA, ale na její obchodní značení.
Důležité je, z čeho je nosný podklad? (papír, rouno, skelná rohož.?)
ipa a lepenka neboli lehky asfaltovy pas jsou dve rozdilne veci,marne to vysdvetluji v praci uz nejaky ten rok kdo nechce nepochopi
JJ vím že je to asfaltový pás,tak ve zkratce ipa protože když se řekne ipa tak kazdý ví co
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.