Nejste přihlášen/a.
Dobrý večer,prosím o radu.
V prosinci 2008 jsem si pronajala RDům. Zaplatila jsem kauci a na dalších platbách se domluvila k 15.lednu 2009.
19.ledna mi přišel do bytu jeho majitel s dalšími čtyřmi lidmi,normálně si sám odemkl a příšel.Křičel ,že nemá zaplaceno a že mne vystěhuje,platbu jsem měla odeslánu,ale mám elektronické bankovnictví nemohla jsem jim ji ukázat,řekl,že se ozve za dva dny jak to s platbou vypadá. Mezitím jsem musela odjet ,známa mi krmila psa.
Dnes jsem zjistila ,že pes není na zahradě ač je zamčená,do domu se nedostanu je vyměněný zámek(podotýkám v nájemní smlouvě mám dvouměsíční výp.lhůtu,ale výpověd z nájmu jsem nedostala.) Volala jsem majitelce,ta mi řekla,že pes utekl a v domě si vyměnila zámek,můžu si prý věci vyzvednout za její asistence a za asistence policie ,jinak mi klíč nedá.To vše na základě toho ,že prý nájem nedorazil,bohužel jsem o tom nevěděla,protože mne nájemce již neinformoval měla jsem za to,že je vše v pořádku.Toto vlastně nemohu zkontrolovat ani nyní,mám elektronické bankovnictví a počítač v tom domě.
V domě mám veškeré své osobní věci,peníze,spoustu drahé elektroniky.Jak toto řešit dále? Jaká mám práva?
Jsem ted vlastně s dvěmi dětmi na ulici,nemít kamarády nemám ani kde spát ani co na sebe.Děkuji za pomoc
NA POLICII A PODAT TRESTNÍ OZNÁMENÍ-IHNED JOOO PES JE DRAHEJ A URČO SE ZTRATILO PLNO DRAHÝCH VĚCÍ I FINANCEHODNĚ ŠTĚSTÍ
jo jo souhlasím. Otázkou zůstává, co máte ve smlouvě ohledně např. do kdy musíte mít zaplaceno a co se děje v případě nezaplacení. Zajděte si taky do banky, tam by mohli zjistit, jestli platba byla zaslaná.
doplněno 31.01.09 20:29:tím, že jste nezaplatila jste vlastně porušila smlouvu a tam se na dvou měsíční lhutu nehraje. Nadruhou stranu jsme lidi a může se stát, že se stane chybička. Nájem si mohli vzít z kauce a né to řešit hnedka tímto způsobem. Jak Vidíte, pronajala jste si dům od ... . No jo, kdo to měl vědět.
Nejsem právník
Kontaktujte banku - přece můžete mluvit s bankou i bez počítače? A že jste se nedívala hned? Přece konfirmaci platby máte dostupnou - takže 4 dny po termínu splatnosti vám nepřijde divné, že majitel peníze nemá? Už toho 19.1 jste se měla podívat, ne čekat na nějaký telefon.
Podle nájemní smlouvy se můžete buď domáhat plnění, nebo vrácení části kauce - ale to po vyklizení. Můžete požádat soud o předběžné rozhodnutí, které musí být vydáno do 7 dnů. - o umožnění užívání pronajaté nemovitosti.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.