Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Sud na koupání

Od: knirek* odpovědí: 7 změna:

Chci si udělat zahradní sprchu, takovej ten 200l sud na trubce (či dvou trubkách) a potřebuju vymyslet, jak udělám tu konstrukci na který bude sud připevněn. Můžete mi poradit, kdo to máte, či jste někde viděli něco podobnýho, jak to vymyslet? Aby to bylo bezpečný. Svářečku mám, železo taky.

Díky.

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

olaf71*
hodnocení

1x

proč to dělat na nějaké konstrukci. já to mám na zemi. do nádrže je přívod ze studny, tlak studené vytlačí teplou vodu, sprcha a odbočka pro ředění studenou vodou. na co si dělat na zahradě komoušskej pomník

Olaf, tohle jsem zažila na dovolené. V domku, kde jsme byly ubytované to takhle měli. Černě natřené tři sudy, na zemi naležato na nějakých velmi nízkých konstrukcích, aby nebyly na zemi, sprchový kout za smrčkama. Voda tekla vždycky teplá a koupalo se nás asi 10lidí.;)

uska*
hodnocení

1x

Nevím, zda dobře popíši naši zahradní sprchu. Zkusím to. Zůstal nám polyš a to 3x 10 m. Je uožen na dřevěném roštu 20 cm nad zem, to je 10 m ve třech řadách vedle sebe. . Polyš je propojen kousky hadice, Přívod tvoří 40 m zahradní hadice napojená na vodovod, kterou lehce odepnu a dle potřeby zalévám. Voda se ohřeje v černém polyšu + v zahradní hadici a nyní se musí odpouštět před sprchováním neboť je voda vřelá. Před tímto roštem mám řadu kvetoucích keříků, takže není nic vidět, jen čouhá zahradní sprcha .

doplněno 22.06.13 23:01:

miramira - jako výhodu beru to, že mi zde nestraší žádná konstrunce se sudem. Ten nijak nezamaskujete.

chtěl jsem to napsat dostsarkasticky, ale jen se zeptám jaká je výhoda ohřevu vody v polystyrenu. To fakt nechápu, spíš to beru jako nevýhodu. :)

111®

fribble*
hodnocení

0x

Zkus přemýšlet o trojnožce s dost velkýma patkama. Ušetříš betonování, v případě potřeby přestěhuješ atd.

hodnocení

0x

jednoznačně svařit trojnožku, (rovina je třemi body určena) z dostatečně silného materiálu, na ni postavit a upevnit sud na výšku. Nepřivařit ho k nosné konstrukci, plech se lehce propálí, zrezaví, při výměně by bylo třeba odbrousit svary... stačí pasovinou nebo pružinou. Váha těch 200 litrů vody bude také asi 200 kg, plus váha sudu a konstrukce, takže široké patky, aby se to monstrum nebořilo do podkladu... většinou první umístění nebývá celkem domyslené, provoz donese poznatky a potřebu úprav, posunutí na vhodné místo... při montáži sudu na ležato potřebujete více nohou, min. 4. Váš záměr - jedna nebo dvě trubky asi tu váhu neunesou...

bacha na vítr, se dvěma sty kilogramy sice nepohne, ale poloprázdný sud na málo rozkročené konstrukci může sfouknout a udělat škodu či úraz... spodní dno sudu musí být o dobrých 20-30 cm výše nad hlavou toho nejvyššího, aby se pod něj vešla sprchová růžice, ventil a ten nejvyšší...

lepší by bylo aspoň o dvě nohy více, aby se na všechny kolem dokola dala zavěsit nějaká zástěna proti čumilům... natřít na černo,

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]